A kutatások a DDT rovarirtót, a fluoridot, a klórpirifoszt, a mangánt, az égéskésleltetőket és a tetraklór-etilén oldószert találták aggályosnak. Dr. Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszervegyésze azt mondja, az EU-s törvények elég szigorúan szabályozzák az élelmiszereknél használható vegyületeket.
– Előfordulhat, hogy az unión kívülről, főleg a harmadik világból érkeznek olyan élelmiszerek, amelyekbôl kimutathatók ezek a kemikáliák, így érdemes az unióban készült élelmiszereket vásárolni. Mangánra és fluoridra egyébként szüksége van az emberi szervezetnek, igaz, csak mértékkel – hangsúlyozza a szakember, aki a héjas déligyümölcsök hámozás előtti megmosását is erősen ajánlja. – Bár a kezelőszerek a külső rétegre kerülnek, pucolás közben óhatatlanul átvisszük azokat a finom falatokra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.