Aktuális

Táti robbanás: földönfutóvá lettek Éváék

Gergály Judith

Létrehozva: 2014.01.07.

Egy élet munkája repült a levegőbe Táton tegnap hajnalban. Az ott élő K. Éva és három gyermeke kivételes szerencséjének köszönheti, hogy éppen nem volt otthon. A háromszintes családi házból semmi nem maradt.

A táti Szív utcában azt hitték tegnap hajnalban, hogy földrengés van. 3 óra 23 perckor arra ébredtek, hogy az ablakok betörtek, a falak beremegtek, több tető a levegő-be emelkedett.

A robbanás a 2-es szám alatt történt, egy háromszintes családi ház néhány másodperc alatt romokban hevert.

Az isteni gondviselésnek köszönhető, hogy az ott lakó anyuka és három gyereke nem tartózkodott bent. A háznak csak az alapjai maradtak meg.

– Egy élet munkája ment tönkre. Harminc éve a saját kezünkkel építettük ezt a házat – mondta a Borsnak könnyek között K. Éva. Az elkeseredett édesanya nem akart névvel, arccal szerepelni az újságban. – Én dolgoztam, a gyerekek pedig kollégiumban voltak, amikor hívtak minket, hogy nagy a baj. Egy ideig rokonoknál fogunk lakni, de utána nem tudjuk, hogy mi lesz velünk. Minden-esetre ez a második születésnapunk, legalább a gyerekeknek nem esett bajuk.

A szemben lakó 78 éves Huber József háza is súlyosan megrongálódott. Az volt a szerencséje, hogy aznap éjjel nem a hálószobában aludt, különben összevagdosták volna az üvegszilánkok.

– Nézzék meg, mit kellett eny-nyi idősen megérnem! Nem is vagyok hibás, és tönkrement a házam, mindent beborít az üvegszilánk, pedig reggel óta takarítunk. A legnagyobb kár a tetőben keletkezett – sóhajt Józsi bácsi.

Huber József ablakai betörtek, a tetô tönkrement. Még jó, hogy nem a hálószobában aludt

Egyelőre nem tudják, mi okozta a robbanást, de a detonáció erősségéből arra következtetnek, gáz lehetett.

– Mindenkinek igyekszünk megadni a szükséges segítséget – mondta lapunknak Szenes Lajos polgármester. Egész nap dolgoztak a romok eltakarításán, és a család holmiját egy gyűjtőhelyre vitték, hogy ki tudják válogatni, ami épen maradt. Bevontak egy építési statikust is a károk felmé-résébe.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek