Aktuális

Szerelemgyerek az év első fővárosi babája

GJ, Hu-Zo

Létrehozva: 2014.01.02.

Siófokon jött világra éjfél után 15 perccel 2014 első újszülöttje, a budapesti győztes egy perccel később érkezett. Szilveszterkor több fiatal került kórházba.

Idén az első újszülött 0.15-kor született a siófoki kórházban. A Klarissza Cintia nevű kislány 2610 grammal és 49 centiméterrel, természetes úton jött világra – mondta Lentulai József, a kórház ügyele­tes szülész-nőgyógyász orvosa.

Az anya a terhesség 36. hetében szült. A baba és 21 éves édesanyja – aki a nágocsi anyaotthon lakója két kisgyermekével – jól van. A budapesti győztes egy percet késett Cintiához képest.

A Siófokon született Katona Klarissza Cintia az év első magyarországi babája

Az új év első fővárosi újszülöttje nulla óra tizenhat perckor jött világra, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban. A kisfiú 2950 grammal és 53 centiméterrel, természetes úton született, és a Fiala Milán Dániel nevet kapta. Rendezvényszervező édesapja benn volt a szülésnél.

– Milán szerelemgyerek, nem terveztük, de nagyon boldogok vagyunk, hogy megérkezett. Január 14-re volt a párom kiírva, egy kicsit korábban jött – mondta boldogan a Borsnak Fiala Dániel. A család Piliscsabán él, a nagyszülők is boldogok és látták már a kisunokájukat.

Szilveszterkor azonban sokaknál üröm is vegyül az örömbe. A tűzijátékozás, petárdázás miatt ugyanis egyre több kutya szalad világgá ijedtében. A Noé Állatotthon munkatársai csak Budapesten több mint ötven elkóborolt kutyát találtak az új év első hajnalán.

– Kétharmadukat a beültetett chip alapján rögtön hazajuttattuk. Volt olyan gazdi, aki nem is tudott róla, hogy eltűnt a kutyusa, mert bulizott, és akadt, aki már
kereste. A legtöbben ilyenkor alaposan megszidják a kedvencüket ahelyett, hogy magukat hibáztatnák. Sajnos a többi állatban nem találtunk chipet, vagy ha igen, azt sajnos nem regisztrálták be. Az ő tulajdonosaikat várjuk – tette hozzá Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője.

Kiütötték magukat a fiatalok

Szerencsére vége a szilveszternek! – ez volt dr. Zacher Gábor első mondata. A fővárosi Péterfy kórház toxikológiai osztályának főorvosa elmondta: az éjszaka hetvennégy embert szállítottak be hozzájuk, húsz százalékuk 18 év alatti volt.

– Nem mondható kiugrónak ez a szám. A betegek többsége alkoholmérgezés miatt került be, elég csúnya állapotban, és mindössze két-három esetben történt kábítószer-túladagolás. Szerencsére új drog használata sem merült fel újév éjszakáján – mondta a Borsnak dr. Zacher Gábor. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek