Aktuális

Ízléstelen: Schumival szülinapozott az RTL

Bors

Létrehozva: 2014.01.06.

Miközben a síbalesetet szenvedő Michael Schumacher állapota továbbra is kritikus, a német RTL egy vidám köszöntőt játszott be a pilótától a csatorna jubileuma alkalmából, ami óriási botrányt kavart.

Kiverte a biztosítékot az RTL tévécsatorna 30. születésnapja alkalmából hétvégén leadott Schumacher-gratuláció.

A grenoble-i kórházban agyműtéten átesett és kilencedik napja mélyaltatásban tartott expilótával korábban felvett anyag sugárzását a nézők többsége kifejezetten ízléstelennek tartotta. Az adó illetékesei azonban azzal védekeznek, úgy érzeték, nélküle nem lenne teljes a műsor, ám a történtekre tekintettel jelentősen lerövidítették az üzenetét.

A meribeli sípálya üzemeltetői sem tétlenkednek, a Bild című lap úgy tudja, a Francia Síszövetség korábbi ügyvédjét, Maurice Bodecher-t bízták meg, hogy képviselje őket, amennyiben Schumacher-családja perre megy. Könnyen lehet ugyanis, hibáztak azzal, hogy a sziklás részre – ahol az autós legenda bukott – nem figyelmeztették a síelőket.

Főleg azután, hogy a ráesett hótól a legtöbb kő láthatatlanná vált. Szakértők szerint ugyanis Ausztriában vagy Szlovéniában a hasonlóan veszélyes szakaszokra táblával hívják fel a figyelmet, vagy egyszerűen elkerítik.

A súlyos balesetnek egyébként egyetlen pozitív hozadéka is akad, ugyanis a Telegraph arról számolt be, hogy az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a síboltok bukósisak-forgalma. Van olyan üzlet, ahol négyszer annyi védőfelszerelés fogy, mint korábban.

Elkészült az elemzés

Habár hivatalosan napok óta nincs újabb bejelentés Schumacher állapotáról – ami Sabine Kehm szóvivő korábbi kijelentése alapján azt jelzi, nincs lényegi változás –, a francia Le Journal du Dimanche lap mégis arról írt, az orvosok újabb agyi CT-t csináltak, s ez alapján rossznak ítélték a pilóta felépülési esélyeit.

A baleset körülményeit vizsgáló ügyészség pedig szerda 11 órára ígért tájékoztatást, ahol többek között Schumi sisakkamerás felvételének kielemzéséről is beszámolnak.

Nem törlik az oldalakat

Maradhatnak a Facebookon a RIP Michael Schumacher (Rest in Peace – Nyugodj békében!) lapokat, amelyek elárasztották a közösségi fórumot. A szabályzat szerint ugyanis azoknak is létrehozható ilyen oldal, akik még életben vannak.

A Bunte német lap pedig azt idézte fel, hogy 2010-ben Schumi elárulta nekik, van végrendelete, amelyet nem kifejezetten az F1 miatt csináltatott, hanem mert bármikor történhet vele valami.

Elárverezik a Ferrariját

Az üzlet, az üzlet. A Bannett-Jackson autós aukciós ház vasárnaptól árverésre bocsátja azt az 1998-as Ferrari F300-as versenyautót – összesen kilenc példány készült belől –, amelyet Schumacher 38 alkalommal vezetett.

Az autóban még az eredeti tízhengeres motor van, és kiváló állapotú, ezért mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki haza szeretné vinni. Licitálni egy hétig lehet rá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek