Aktuális

Fegyveres dílereket fogtak a kommandósok

Bors

2014. január 18. szombat 15:00

Drogárusokra csaptak le a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósai Debrecenben. Két férfit állítottak elő, akiktől pszichoaktív anyagot foglaltak le. Egyikük lakásán fegyvernek látszó tárgyakat is találtak, ezek vizsgálata még folyik.

Akció volt Debrecenben. A Terrorelhárítási Központ munkatársai és a rendőrök négy férfit fogtak el a városban - írja a Police.hu. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást F. Gergő Péter és G. Zoltán ellen.

A két férfi tegnap egy debreceni sportpálya mellett kábítószergyanús anyagot adott el egy létavértesi és görbeházi lakosoknak, akik ezután gépkocsijukkal elhajtottak a helyszínről. Az egyenruhások a vásárlók után sietettek, akiket Debrecen határában elfogtak és a megyei rendőr-főkapitányságra előállítottak, ahol a nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésének miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 37 éves N. Miklóst és a 46 éves Sz. Csabát. Ők az eljárás során szabadlábon védekezhetnek.

Az összehangolt akció keretében a nyomozók az eladók után mentek a kézre kerítésük érdekében. Mivel az eljárás során információ merült fel arra, hogy a két kereskedő közül az egyik lőfegyverrel rendelkezhet, ezért őket a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egysége fogta el a Csapó utcában.

A főkapitányságra előállított 32 éves F. Gergő Pétert és a 25 éves G. Zoltánt a nyomozók kihallgatták, majd őrizetbe vették, egyben előterjesztést tettek a két helyi terjesztő előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsítottaknál talált fehér porról a szakértői vizsgálat megállapította, hogy pszichoaktív anyag.
 

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Fekete dzsihád – Terjed az iszlamizmus Afrika mélyén

borsonline.hu

Durva, mivel csap le a hidegfront az országra: ebben nem lesz köszönet

travelo.hu

Díjat nyert a megújult BOTANIQ Turai kastélypark

hirtv.hu

10 év után bukott le a magyar rézmaffia – 52 millió forintot raboltak egy telephelyről – videó

teol.hu

Halálos kimenetelű és személyi sérüléssel járó baleset is történt csütörtökön

origo.hu

Túl gyorsan hűl ki a Föld, kihalhat az élet

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

vg.hu

Ez lehet a hatása az orosz-ukrán konfliktusnak

origo.hu

Fontos bejelentést tett egy népszerű hazai áruházlánc a SZÉP-kártyákról