Aktuális

Durva: 24 embert gyilkolt meg a móri mészáros?

2014. január 29. szerda 10:00

Talán örök rejtély marad, valójában hány emberrel végzett titokzatos élete során N. László, a móri mészáros. A móri Erste Bankban nyolc embert megölő férfi öngyilkossága előtti utolsó kihallgatásán további tizenöt áldozatról beszélt.

N. László alighanem minden idők leg­rejtélyesebb magyar gyilkosa. A férfi és társa, W. Róbert 2002. május 9-én nyolc embert ölt meg a móri Erste Bankban. Mint kiderült: W. Róbert a biztonsági őrre lőtt, N. László volt az, aki szisztematikusan kivégezte az áldozatokat.

A veszprémi postásgyilkosságnak is ő az elkövetője, és feltehetően egy 1997-es emberölés szintén az ő lelkén szárad. N. László 2007. július 13-án felakasztotta magát a cellájában, sok titkot vitt magával a sírba. Börtönben írt naplójában még három gyilkosságról tesz említést, és most a Bors megtudta: utolsó kihallgatásán is egy elképesztő történettel állt elő.

Információink szerint tizenöt ember túlvilágra küldéséről beszélt. Ez alapján feltehetően huszonnégy embert gyilkolt meg. Valós cselekményekről számolt be vagy ez csak a pszichológusok által skizofrénnek diagnosztizált beteg elme hallucinációja?

– Utólag nagyon nehéz ezt eldönteni – mondta az N. Lászlót korábban védô ügyvéd, dr. Jánó Christopher. – Némelyik kihallgatásán elejtett egy-két mondatot bűncselekményekkel kapcsolatban, a rendőrség vizsgálta is ezeket a kijelentéseit.

Az is tény, hogy láthatóan élvezte, a ráirányuló figyelmet. De a történeteibe mindig beleszőtt egy Radó nevű szerb férfit is, aki elmondása szerint egy halálbrigádot vezetett, ő pedig a csoport fegyvermestere volt. Ra­dó létezésére sosem került elő bizonyíték – kommentált az ügyvéd.

Az is tény, hogy egy 2002-es eltűnési ügyet a rendőrség összefüggésbe hozott N. Lászlóval. A Nemzeti Nyomozó Iroda még az N. László által megjelölt helyen, a Mátra egyik erdejében terepkutatást is végzett, ám R. Sándor holttestét nem találták. Az eltűnt férfi édesanyja a mai napig nem kapott hírt fiáról.

– Úgy tűnt 2010-ben, hogy a rendőrök közelebb kerültek a megoldáshoz, de azóta ismét nagy a csend. Nem tudom, N. Lászlónak köze lehet-e a fiam eltűnéséhez, csak azt tudom, hogy szeretnék valamilyen bizonyosságot, még ha az fájó is – mondta Terike néni.

További cikkek

Tragédia

Szívszaggató: egy 3 éves angyalarcú kislányt holtan találtak az ágyában

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: óriási fordítás, a svédek drámai hajrával elődöntősök

ripost.hu

Hihetetlen, hogy meddig fertőz az emberi bőrön az omikron

origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki, Kecskeméten gyártott Mercedesek válhatnak veszélyessé

hirtv.hu

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

boon.hu

Szívszorító: így búcsúznak lányai Csollány Szilvesztertől

origo.hu

Elpusztult a világ legidősebb hím gorillája

nemzetisport.hu

NB I: az MTK nem járult hozzá a Kövesd halasztási kérelméhez

vg.hu

Tüdőátültetésre várt halála előtt Csollány Szilveszter

nemzetisport.hu

Női kézilabda: Kovacsics Anikó, az FTC irányítója gyermeket vár

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

vg.hu

Három oltás után kapta el a koronavírust Újlaki Dénes

origo.hu

5 éve ezen a napon halt meg John Hurt - képek