Aktuális

Döbbenetes szobrok: tévéállvány lehet Alienből

GJ

Létrehozva: 2014.01.29.

Fémvázra felvitt üvegszálas kompozitból készít elképesztő szobrokat Kardos Lajos. A debreceni asztalos maga kísérletezte ki a technikát, aminek eredménye két életnagyságú dinoszauruszszobor és egy gigantikus Alien.

Két évvel ezelőtt pattant ki Kardos Lajos fejéből egy bécsi kiállításon, hogy maga is készíthetne dino­szaurusz­replikákat. Míg külföldön mú­zeumokban vagy bevásárlóközpontokban sűrűn lehet belebotlani óriási dinoszauruszutánzatokba, addig itthon nem foglalkoznak vele.

– Először gipsszel próbálkoztam, de az túl nehéz volt, ezért kitaláltam, hogy egy fémvázra viszek fel üvegszálas kompozitot, amit az autófényezők is használnak. Rengeteg fotót megnéztem előtte, hogy teljesen élethű legyen az alkotás – mondta lapunknak.

Első két munkája egy óriási T. rex-koponya és egy triceratopskoponya volt. Ezek máig az esztergomi őslénytani kiállításon láthatók, a látogatók kedvencei. Ezután készített mindegyikből még egyet. Majd a dinók után a sci-fi ragadta meg a fantáziáját, így született az Alien-szobor, hasonló technikával.

– Egy év alatt készült el, ez eddigi életem fő műve. Ugyanazzal a technikával készítettem, de bonyolultabb volt, mert ennek a feje és a farka is mozog. Kétkomponensű autófestékkel kentem feketére, hogy még élethűbb legyen – tette hozzá Lajos.

A három extrém alkotás jelenleg az asztalosműhelyében van, a környéken a csodájára járnak. Lajos feltöltötte őket a legnépszerűbb internetes vásárlói oldalakra, hátha magángyűjtemények vagy mú­zeumok lecsapnak rájuk. Szívesen kölcsönadná kiállításokra is.

– Ha nem kellenek senkinek, akkor sem keseredek el. Az Alien-szoborból például kitűnő tévéállvány lenne, a készülék jól mutatna a kezei között – járatta a fantáziáját az asztalos.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek