Aktuális

A neten lett király a magyar mozibloggerből

Hunyadi Áron

2014. január 17. péntek 13:30

Százezrek követik hétről hétre az interneten Szirmai Gergely moziblogger videóit. Legújabb kisfilmjét, amivel az egyetemistáknak segít túlélni a vizsgaidőszakot, pár nap alatt félmillióan látták.

Szókimondásának és laza, kötetlen stílusának tulajdonítja Szirmai Gergely, hogy üstökösként tűnt fel az internet egén. Néhány éve indított blogja, a Hollywood Hírügynökség hihetetlen gyorsasággal lett népszerű.

Ma már százezer követője várja hétről hétre videókritikáit. Legnagyobb sikereit a Twilight-filmeknek köszönheti, az ezekről készült kisfilmeket félmilliónál is többen nézték meg. Ezekben a vámpír-sorozatról “a romantikus irodalom évszázados hagyományainak arcbahányásaként” emlékezik meg, a főszereplő Kristen Stewardot pedig “generációjának legtehetségtelenebb és legsemmirekellőbb női színésznőjének” tartja.

Most alig egy perces egyetemi lelkesítő beszédével aratott óriási sikert: néhány nap alatt több mint félmillióan nézték meg. Ebben közli: “egyre sz.arabb lesz az egész”, majd arra utasít, hogy “vedd fel a kesztyűt”, mert “mi leszünk a magolás urai!”.

– Az egyik kommentelőm kért meg, hogy segítsek valahogyan a vizsgaidőszakban. Ezután született a kis beszéd, amolyan Függetlenség Napja-stílusban - utal a blogger Bill Pullman elnöki szerepben elmondott beszédére, amikor az űrlények elleni végső csata előtt bíztatja katonáit a filmben. A fiatalember maga is egyetemista, így át tudja érezni sorstársai helyzetét.

– Egyszer a leadás előtt húsz perccel készültem el egy vizsgafilmmel. Bent dolgoztam az iskola épületében, reggelre el is aludtam, a takarítónő ébresztett fel - meséli az operatőrnek tanuló Gergő. 

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

ripost.hu

Meglepő elmélettel állt elő a gyerekek tömeges megbetegedéséről a magyar orvos

origo.hu

Elfeledett kincsekre bukkantunk egy régi Renault-szalonban – képek

kemma.hu

Ledöbbentő videó az M1-esről: betonterelőnek lökte a BMW a terepjárót

vg.hu

Katasztrófa lehet, ha a repülőtereken bekapcsolják az 5G-t

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel – Gulyás István

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

origo.hu

Fantasztikusat küzdött a magyar válogatott, de a bírókat is le kellett volna győzni