Aktuális

2013-ban a lazaság volt a divat a parlamentben

Munkatársainktól

Létrehozva: 2014.01.02.

Már tavaly is tartogatott meglepő viseleteket a honatyákról és honanyákról készített parlamenti divat-összeállításunk, idén viszont mindent vittek a förtelmes nyakkendők és a lazázó képviselők. Sokaknak megtetszett, amikor a miniszterelnök nyakkendő nélkül jelent meg, hamarjában több követője is támadt.

Nyakkendő nélkül

Úgy látszik, új divathóbort lett úrrá 2013-ban a képviselők körében: a nyakkendő nélküliség. Nem csoda, jönnek a választások, muszáj „egyszerű, dolgozó” embernek tűnni a Parlamentben is.

A sort Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta az év elején, őt követte azután Rogán Antal, Kósa Lajos, Semjén Zsolt és még sokan mások. A példa ragadós lett: ellenzéki képviselők közül – bár ők valószínűleg nem Orbán miatt – például Vona Gábor és Tóbiás József sem kötött sokszor nyakkendőt, Gyurcsány Ferencet pedig szinte egyszer sem lehetett kravátliban látni.

Csak lazán

A volt miniszterelnök még öltönyt sem viselt mindig. A tavalyi leglazább öltözködés az ő nevéhez fűződik: nemegyszer mindössze egyszerű kockás ingben ült a padsorokban, egy alkalommal pedig – amikor a DK tagjaival éjszakai sztrájkot tartottak – kapucnis melegítőfölsőben kávézgatott a T. Házban.

Szél Bernadett a legcsinosabb

A legkisebb ellenzéki párt, az LMP képviselőnői szokás szerint uralták a női divatot a parlamentben. Tavalyelőtt az akkor még LMP-s Szabó Tímeáé volt a legjobb szett, tavaly viszont Szél Bernadett visszafogott, ám fiatalosan elegáns ruháit találtuk a legdivatosabbnak. Párttársa, Osztolykán Ágnes pedig különféle sáljaival emelte a T. Ház fényét.

A baloldalon az MSZP nagyasszonyaiban korábban sosem csalódtunk, 2013-ban viszont Lendvai Ildikó és Lamperth Mónika is bele-belenyúlt egy-egy szerelésével.

Kormányoldalról mindenképpen ki kell emelni Hoffmann Rózsát, a KDNP oktatási államtitkárát, aki komplett fazonírozáson esett át az elmúlt egy évben. Új frizura, új ruhák jellemezték, amik előnyére váltak. Összeállításunkba a Fidesz színeire hajazó kosztümmel került. Talabér Már­ta fideszes képviselőnő összevissza virágos felsőjét és igencsak passzentos nadrágját már inkább nem kommentálnánk. 

Legcikibb

Ciki öltözékekben tavaly sem volt hiány. Habár ezúttal inkább a nyakkendők terén alkottak forradalmit a képviselők. Mint például Révész Máriusz fideszes honatya: az ő nyakkendőjén a CIA-kódfejtői is napokig agyalnának

De simán megér egy misét Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár hol pepitába, hol freskóba hajló nyakbavalója is.

Fura ruhakölteményekben azonban mindent vitt a Jobbik. Nyikos László 2013-ban megvillantott hacukája már az ötvenes években is divatjamúltnak számított.

Párttársa, Volner János színes-szagos-kockás zakója láttán pedig már csak csuklani tudtunk.

Czomba Sándor államtitkár öltözéke a lazák között is megállná a helyét, de nagyon nem kell magyaráznunk, hogy végül miért került a cikik közé a póló-zakó összeállítás.

Derűsebb hangulatban koccintott Áder

A köztársasági elnök újévi beszédét Weisz Fanni jeltolmácsolta, akivel Áder a végén koccintott is. Ezzel az elnök szinte már hagyományt teremtett, mert Weisz tavalyelőtt is hasonló szerepet kapott az akkor alig több mint négyperces monológban.

Mi változott egy év alatt? Áder fehér ingét megtartotta, sötét öltönyét azonban világosabbra cserélte és eltekintett a kissé nagypapás, bordó nyakkendőtől is, egy aranyszínű mellett tette le a voksát.

Mit mondott? Beszédének lényege az volt, hogy az új év a magyarok életének egy újabb, hófehér, még tiszta lapja, amit idén is teleírunk saját szavainkkal, saját történeteinkkel.

S mi legyen az első szó? A hazaszeretet. Áder ezt írná, de az életörömmel átitatott hazaszeretetre gondolva. Külön köszöntötte az édesanyákat, a tavaly születetteket és az idén világrajövőket. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171225_auto_resized.jpg
origo.hu

Körtemelleit és feszes fenekét mutogatja a folyamatosan meztelenkedő álomnő - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27587_resized.jpg?avcount=1714439712
origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174010_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174580_auto_resized.jpg
vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171120_auto_resized.jpg
ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27583_resized.jpg?avcount=1714439712
origo.hu

Kiderült, együtt van-e még Krausz Gábor és Mikes Anna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171871_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714439712
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173658_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt van Tóth Andi utódja: Ő lehet Marics Peti új barátnője

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/czGumk-ULTB_25eH_3LDHcdHl0oIGM_VVqZsuCsuU28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMTVhNDI3ZjM0YjRiZTI5ZGMyYzVmOTU3ZDlmYTg5.webp
Szívszaggató

„Csak azt szeretném, hogy gyerek lehessen” - Másodszor küzd meg a rákkal a 4 éves tündéri fiú