Aktuális

Szívszorító: rajong a főzésért, mégsem ehet semmit a kisfiú

Bors

Létrehozva: 2013.11.11.

Egy ötéves brit gyereknek, már most szenvedélye a cukrászat, és a sütés, azonban soha nem kóstolhatja meg, amit készít. A kisfiú egy ritka betegségtől szenved, aminek következtében semmit nem ehet.

Az ötéves Theo Carnie még az iskolát sem kezdte el, mégis elvárják tőle, hogy érettebben viselkedjen, mint számos felnőtt – írja a Daily Mail. A kisfiúnak azzal kell együtt élnie, hogy bármennyire is kívánja az ételeket, egy falatot se fogyaszthat el belőlük, mert az végzetes következményekkel járna. A kisfiú azzal kompenzálja azt, hogy nem ehet, hogy sütni és főzni kezdett, kedvenc elfoglaltsága, ha tortát készíthet.

A kisfiúnál két évvel ezelőtt diagnosztizáltak egy súlyos, ám ritka emésztőrendszeri betegséget. Carnie szervezte nem képes feldolgozni az ételt, ha csupán egy falatot is eszik, azt azonnal kihányja. A betegség következtében az orvosok megtiltották neki, hogy egyen, e helyett, egy csövet vezettek a hasába, ami egy olyan dobozban végződik, amely az élethez szükséges tápanyagokat folyamatosan pumpálja a testébe.

Carnie, szülei elmondása szerint, mindennek ellenére nagyon boldog gyerek. Mindig leül velük, ha felnőttek esznek, és ilyenkor a kis dobozt kirakja az asztalra és mindig segít édesanyjának az ételek elkészítésében. A gyereknek, betegsége miatt gyakran kell kórházba járnia és napokat bent töltenie, azonban már a klinika dolgozói is tudják róla, mennyire szeret főzni, ezért a nővérek gyakran megengedik neki, hogy együtt tevékenykedjen velük a konyhában.

Betegségére egyelőre az orvostudomány nem tud gyógymódot, így lehet, hogy úgy kell leélnie az életét, hogy soha nem próbálhatja ki saját főztjét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek