Aktuális

Szabadon engedését kérte Vizoviczki

P. G. J.

2013. november 3. vasárnap 08:00

Vizoviczki László házi őrizetének megszüntetését és egyidejűleg szabadlábra helyezését akarja elérni az ügyvédje – értesült a Bors. Bár az indítványt már szeptemberben benyújtotta Futó Barnabás, mégsem kívánta kommentálni információnkat.

A védő 2013 szeptemberében valóban tett indítványt a házi őrizet megszüntetésére, amelyet a Fővárosi Törvényszék 2013. szeptember 26-án elutasított – nyilatkozta lapunknak dr. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Megtudtuk, a döntés ellen Vizoviczki László és ügyvédje fellebbezett, amit később a Fővárosi Ítélőtábla is elutasított, és a férfi házi őrizetét november 30-ig meghosszabbította. Pillanatnyilag nem nyújtott be újabb indítványt a szabadlábra helyezésre az ügyvéd. Ugyanakkor a gyakorlat azt mutatja, hogy nemritkán csupán hetekkel a házi őrizet meghosszabbításáról szóló újabb bírói döntés előtt nyújtják be indítványukat a védők.

Minden idők legkomolyabb, rendőri vezetőket érintő ügyeként vonul be a honi kriminalisztika történetébe az elfogásakor negyven szórakozóhelyet tulajdonló Vizoviczki László, illetve az ország legkomolyabb szervezett bűnözés elleni egységeinél dolgozó rendőrtisztek ügye. A gyanúsítottak között van a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának egykori vezetője, Hopka Lajos, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának volt vezetője, Kalmár Tamás és az NNI maffiaellenes főosztályának volt vezetője, Gulyás Imre is.

A főügyészség gyanúja szerint a rendőrtisztek havonta fejenként több százezres, illetve -milliós nagyságrendű honoráriumot kaptak annak érdekében, hogy a Vizoviczki László által működtetett szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt álljanak, a konkurens diszkókban viszont razziákat tartsanak.

A tisztek tagadnak. Vizoviczki Lászlót május 30-án, egy évvel az elfogása után helyezte házi őrizetbe a bíróság. A férfi csakúgy, mint az azóta szintén házi őrizetbe került rendőrtisztek nyomkövetőt kapott a hatóságtól. Lapunk úgy tudja, hogy Vizoviczki László a házi őrizet elrendelése óta – törvényesen, hivatalos engedéllyel – több alkalommal elhagyhatta az otthonát.

A Központi Nyomozó Főügyészség nem kívánt arra a kérdésünkre választ adni, hogy pontosan hányszor és mikor, milyen okból távozott a házi őrizetből. Ugyanakkor arról tájékoztatták lapunkat, hogy „a férfi a bíróság által kijelölt lakást és az ahhoz tartozó bekerített helyet csak a bíróság határozatában meghatározott célból, különösen a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítása vagy gyógykezelés céljából, az ott írt időben és távolságra (úti célra) hagyhatja el”.

További cikkek

Trágár

Karácsony Gergely: Szarok rá, hogy mi van a hangfelvételeken – videó

Luxus

Tovább habzsol a Gyurcsány-fióka: Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

„Elképesztő sorok voltak” – írta Jámbor az aláírásgyűjtésről, aztán jött Hont, és megmutatta a valóságot

888.hu

Fekete-Győr András álomvilágban él

life.hu

"Rám talált a SZERELEM!"- Ezzel a magyar zenésszel jött össze Kulcsár Edina

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

kemma.hu

Exatlon - Váratlan helyről kapott üzenetet a megtört Esztergályos Patrik

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Máthé Dominik csak egyszer nézte vissza a gólját; elárasztották ajánlatokkal

origo.hu

Szijjártó Péter: A gazdasági növekedés egyik előfeltételét az erős nemzeti tulajdonú cégek jelentik

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Fehérvár: ukrán középpályás érkezik a Dinamo Kijevtől

life.hu

Baukó Éva sem ment el szó nélkül Tóth Andi brutál kerek popsija mellett - Fotó

origo.hu

130 éve született Oliver Hardy, a Stan és Pan-filmek népszerű színésze - galéria