Aktuális

Rezesová anyja ünnepli a magyar bíróságot

Bors

Létrehozva: 2013.11.25.

A külföldi sajtó egy részében is óriási a felháborodás amiatt, hogy a milliárdos börtön helyett egy luxus­lakásban van házi őrizetben. Édesanyja viszont – érthető módon – nagyon is elégedett.

A szlovák és a cseh közvéleményt is felrázta az ítélet, amelyben a Gödöllői Járásbíróság 6 év szabadságvesztésre ítélte Eva Rezesová-Varholikovát. A 37 esztendős szlovák milliárdosnő tavaly augusztus 21-én ittasan letarolt egy Fiatot az M3-ason, a balesetben négyen meghaltak.

Az otthon celebnek számító Rezesovát 6 év fogházra ítélték, amin olvasóink felháborodtak, de Szlovákiában nem lepődnek meg ezen. Az ítéletről beszámoló újságok fórumain többen azt írták: „ha Szlovákiában ítélkeztek volna, 3 évet kap”. Egy cas.sk-kommentelő véleménye: „csodálkozom, hogy ilyen sokat kapott, tekintettel örökölt vagyonára azt tippeltem, maximum kap 2 évet, másrészt ugyanezért Szlovákiában már régen kint lenne”.

A legnagyobb cseh bulvárlap, a Blesk viszont azt írja: „a milliárdos lány négy embert megölt. Csak házi őrizetbe került.” Az elítélt milliárdosnő anyja azt mondta a lapnak: ez az ítélet szuper.

Be is rágtak a csehek, akik nem fogják vissza véleményüket a cikkre reagálva: „mondja már valaki, hogy ez nem igaz! Ez az áldozatok megcsúfolása, akik bent égtek elevenen a kocsiban” – írják. Egy másik vélemény szerint: „akinek pénze van, gyilkolhat is!”, egy harmadik hozzászóló pedig úgy véli, ez az ítélet „egy rég látott, hallatlan disznóság… az igazság totális szemen köpése”.

A Bors fotósa elcsípte a lakása teraszán levegőző Rezesovát (jobbra) 

Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy Rezesová otthon ülheti le a büntetését.

– A magyar hatóságok általában engedélyezni szokták, hogy a külföldi elítélt hazájában töltse le a büntetését. Ezt akár ő, akár a családja vagy a jogi képviselője is kérheti a magyar igazságügyi minisztériumtól – magyarázta lapunk kérdésére válaszolva dr. Hegedűs László védőügyvéd. – A végrehajtás átadását csak akkor szokták elutasítani, ha a másik országban jelentősen szigorúbbak a szabályok, és ott az elítélt jóval később szabadulhatna. Mivel itt fogházbüntetésről van szó, amelynél a kétharmad letöltése után feltételesen szabadulhat, ilyen eltérés nincs a magyar és a szlovák szabályok között.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek