Aktuális

Nem kérnek állami testőrt az ellenzéki vezetők

Bors

2013. november 19. kedd 11:00

Testőröket állítana minden kormányfőjelölt mellé Pintér Sándor. A belügyminiszter szerint a miniszterelnök-jelölteknek felajánlanák a személyvédelmet. Az ellenzékieknek nem tetszik az ötlet.

Egyszer már befürdött ötletével Pintér Sándor. A belügyminiszter 1994-ben, még országos rendőr-főkapitányként vetette fel, hogy azon pártoknak, amelyek a közvélemény-kutatások szerint elérik a parlamenti küszöböt, azok kormányfőjelöltjei személyvédelmet kapjanak a rendőrségtől.

Akkor a miniszterelnök-jelöltek közül csak nagyon kevesen éltek a lehetőséggel. Pintér a hétvégén ismét előállt az ötlettel és felajánlotta, hogy a választás kiírásának napjától őriznék a jelölteket, azaz rendőrt állítanának például Bajnai Gordon, vagy Gyurcsány Ferenc mögé. Az ötlet kissé furcsának tűnik és nem is csoda, hogy nem lelkesedtek az ellenzékiek a Pintér-testőrök ötletének.

Megkerestük azokat a politikai erőket, akik részéről felmerülhet a miniszterelnök-jelölt állítás. Az Együtt-PM szövetség vezetője, Bajnai Gordon válaszában azt írta: a rezsim folyamatos lejárató kampánya és szervezett tüntetői ellenére is biztonságban érzi magát. A választókkal való találkozások inkább arról győzik meg, Magyarországnak elege van a mai erőszakos, megosztó politikából. “A válságkezelő miniszterelnök jellemzően személyi védelem nélkül vesz részt az eseményeken, eseti jelleggel, nagyobb rendezvények esetében szoktunk csak kivételt tenni” - fűzte hozzá Bajnai sajtóosztálya.

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc is reagált, neki sem tetszett az ötlet. - Kormányfőként sem szerettem, ha testőrök vesznek körül, magánrendezvényekre már akkor is kíséret nélkül mentem. Az utóbbi években pedig nincs testőröm, és a belügyminiszter által kínált lehetőséggel sem élnék - mondta lapunknak Gyurcsány.

Az LMP-s Schiffer András adott esetben nem élne a védelemmel, ugyanakkor nem tartja ördögtől valónak, hogy a rendőrség vigyáz az ellenzéki vezetőkre. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szintén nem kérne az állami védelembôl, csakúgy, mint Vona Gábor Jobbik-vezető, aki szerint ezt a pénzt fordítsák a közbiztonság megerôsítésére.

A Belügyminisztériumnál a részletekre is rákérdeztünk, többek között arra, hogy ezúttal milyen feltételekhez kötik majd a testőrséget, de onnan sem reagáltak. 

További cikkek

Tűz

Sziréna rázta fel hajnalban Kaposvárt, nagy a baj

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Meztelenül mutatta meg a világ egyik legszebb fenekét Alena - 18+

ripost.hu

Megunta a titkolózást: Bevallotta, kit szeret Tóth Dávid exe

she.life.hu

Nyílt levél a férfinak, akit nem értékeltem eléggé

szon.hu

A levegőből figyelnek a zsaruk Nyíregyházán! Ennyi ember bukott le! (videó)

vg.hu

Elveszítette vagyonát a bitcoinmilliomosok negyede

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

origo.hu

Zalatnay Sarolta: külföldi szexkalandoktól a meztelen képekig - fotók

nemzetisport.hu

Újpest: közeleg a váltás, magyar kézbe kerülhet a csapat

origo.hu

Magyarország és Lengyelország elleni tudatos támadásról hozott nyilvánosságra információkat a spanyol sajtó