Aktuális

Majdnem megölte lányát a gyógymódjaival Katalin

Bors

Létrehozva: 2013.11.05.

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség Sz. Katalin ellen – közölte a heol.hu. Az asszony nem hagyta, hogy lánya megfelelő orvosi ellátásban részesüljön, csak az alternatív terápiákban hitt.

A Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Konkoly Thege László közölte: a vádindítvány szerint a 43 éves nő egyedül nevelte 18 év alatti lánygyermekét, aki 2011 májusában meghűlt, felfázott, s az állapota egyre romlott.

Ám az anya nem hitt a modern orvostudományban, csakis a természetes gyógymódokban. – Épp ezért nem engedett doktort a lányához, a háziorvos is csak véletlenül tudta meg, hogy mi történt a bakfissal. Ekkor rögtön antibiotikumos kezelést javasolt és gyógyszereket írt fel neki, de az anyuka nem váltotta ki az orvosságokat, emiatt a sértett még rosszabbul érezte magát, s kórházba kellett szállítani – tájékoztatott a szóvivő, hozzátéve: a mama a kórházi kezelést is ellenezte.

Viszont a rokonok, az orvos és a családsegítő határozott fellépésével már nem tudott mit kezdeni. Egy fővárosi kórházba vitték a lányt, akinél vesetályogot, kezdődő szepszist, vérmérgezést diagnosztizáltak. Egyúttal közölték: kellő ellátás nélkül a betegség a lány halálához vezethetett volna.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek