Aktuális

Izsáki halál: kifizette a rendőrség a kártérítést

2013. november 11. hétfő 07:25

Több millió forintot utalt el a rendőrség az izsáki rendőrörsön agyonvert Bara József édesapjának. Hamarosan az áldozat testvére és fia is hozzájut a kártérítéshez – tudta meg a Bors. Bara két bántalmazója életfogytot is kaphat.

Tartotta magát a peren kívüli megállapodáshoz a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A Bara József hozzátartozóit megillető kártérítés első részletét már ki is fizette a testület.

– Bara József édesapjának számlájára már megérkezett a pénz – erősítette meg dr. Magyar György, a család jogi képviselője. – A férfi tizenéves fia a gyámhatóságon keresztül kapja meg a kártérítést és hamarosan Bara József lánytestvérének kártérítését is elutalják. A hozzátartozók örülnek a rendőrség hozzáállásának, de a pénz természetesen nem enyhíti a fájdalmukat.

Elvárják, hogy a Bara Józsefet bántalmazó rendőrök méltó, súlyos büntetést kapjanak – tette hozzá az ügyvéd. Bár Magyar György pontos összeget nem említhetett, a Bors információi szerint a három hozzátartozó összesen tízmilliós nagyságrendű kártérítést kap.

Mint arról lapunk beszámolt: idén április 8-án két rendőr – B. Viktor és B. Csongor – súlyosan bántalmazta az izsáki rendőrőrsön Bara Józsefet. A férfi az intézkedést követően életét vesztette: halálát a terjedelmes zsírszövet-roncsolódás következtében kialakult zsírembólia és az emiatt beállt fulladás okozta. A két rendőrt előzetes letartóztatásba helyezték.

Kényszervallatással és halált okozó testi sértéssel gyanúsították őket, az ügyészség már vádemeléssel élt. A két rendőr számára igen kedvezőtlen fordulatot jelentett, amikor a Kecskeméti Törvényszék bejelentette: megállapításuk szerint különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek minősül a vádiratban leírt cselekedet. Ezért akár életfogytiglani büntetés is kiszabható.

Az izsáki esettel kapcsolatban összesen négy rendőrrel – köztük egy nővel – szemben emeltek vádat. A rendőrnő ellen azért, mert az izsáki ügyet megelőzően végignézte B. Viktor és B. Csongor egyik kényszervallatását, de nem próbálta megakadályozni, és nem jelentette a feletteseinek. M. S.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szégyelli az ellenzék Gyurcsány parlamenti cirkuszát, de félnek ellentmondani - videó

vg.hu

Hamarosan jöhet a 800 forintos kenyér

life.hu

Kóbor János özvegye és lánya nem maradt magára a gyászban: ő segít nekik

mandiner.hu

Washington Post: Orbán Viktor befolyása nem áll meg Európánál

mandiner.hu

Így büntetné az USA Magyarországot az olajembargó blokkolásáért

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Megfagyott a levegő a stúdióban: Hajdú Péter kamerák előtt olvasta fel, a túlvilágról kapott üzenetet

További cikkek

Allergia

„A könnyeim úgy marják a bőröm, mint a sav” - Kínzás minden egyes vízcsepp a vízallergiás kamasz lánynak

Nyeremény

Elképesztő mihez kezdett a lottómilliomos házaspár