Aktuális

Halál helyett ikreit választotta a családapa

Bors

2013. november 9. szombat 14:00

A tehetséges filmes súlyos betegsége miatt már az orvosok is feladták, de ő és szerelme dacolt a halállal. Azóta ikreik születtek, a férfi pedig annak ellenére folytatja filmes karrierjét, hogy szemén kívül csak egy géppel tud kommunikálni.

Az ír Simon Fitzmaurice-nál 2008-ban diagnosztizálták az MND nevű súlyos betegséget, ami a mozgató idegekre hat, és még a légzési funkciókat is teljesen lebénítja. Felesége, Ruth összetörve hallgatta a tanácsadót, aki férje ágya szélén ült, és gyakorlatilag azt javasolta, hogy engedjék Simont meghalni, mert már nincs visszaút - írja a Daily Mail. A férfi szájából már ekkor is egy jókora cső lógott ki, ami miatt nem tudott beszélni, de legalább lélegezni képes volt a szerkezettel.

Írországban mindössze két betegnek volt otthonában olyan ventillátora, ami segített volna a férfin, de ők nagyon gazdagok voltak. Ebből sejthető, hogy a gép szinte leírhatatlan összegbe került, de a 3 gyerekes család nem adta fel, a férfi élni akart.

Sikerült otthonra is kiharcolni a szerkezetet, így hazamentek. Simon ugyan addigra már egyáltalán nem tudot mozogni, de ez sem akadályozhatta meg a párt abban, hogy újra gyereket vállaljanak. Felesége terhes is lett, és kiderült, hogy ikreket vár! A kis Jack, Raife és Arden mellé megérkezett a két újabb testvér.

A speciális gép életben tartja a teljesen lebénult férfit, aki egy csúcstechnológiájú lézeres gépelő eszközzel osztja meg gondolatait, mert hogy az elméje kifogástalanul működik. Simon korábban több filmes díjat is besöpört - egyik filmjét a Sundance Filmfesztiválon is bemutatták -, most pedig új forgatókönyvét írja. Ez egy 16 éves lányról szól, aki egy belé szerelmes fiú segítségét veszi igénybe, hogy apját kiszabadítsák a pszichiátriai intézetből.

Fotó: John Cogill

Barátai és a filmet producelő csapat a múlt héten indított el egy internetes kezdeményezést, hogy további gépek segítségével tudják könnyíteni a hihetetlen életösztönnel bíró férfi életét.

Fotó: John Cogill

Reméljük, egyszer saját, csodálatos élettörténetét is megfilmesíti majd. 

További cikkek

Koronavírus

Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a betegeink meggyógyulnak. Most nem gyógyultak meg – egy magyar Covid-osztályos nővér vallomása

Baleset

Fiatal focista vesztette életét a XVIII. kerületi balesetben

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Márki-Zay egymillió forintot ad annak, aki bizonyítja, hogy ő Indiába küldte volna az embereket szemorvoshoz (videó)

metropol.hu

Ezzel a különleges technikával készül a kondorosi kolbász – na és ki készíti?

life.hu

Vadítóan szexi fehérneműben bűvöli a kamerát Madonna lánya - Fotók (18+)

szon.hu

Nyíregyházi, nyírkarászi, tiszavasvári és ópályi lakosokat fogtak el a rendőrök szombaton

vg.hu

Változott a trend: másra használják az ATM-eket a magyarok

sport.mandiner.hu

A Győr az utolsó fél percben nyert az Odense ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: vége a nagy spanyol sorozatnak, Norvégia néggyel nyert

life.hu

Borzalmas: Metró alá löktek egy nőt: a helyszínen életét vesztette

origo.hu

Teljesen meztelen férfi sétál Szeged belvárosában - videó