Aktuális

Döbbenetes dolog nőtt a kislány fülében

Bors

Létrehozva: 2013.11.30.

A pitypang vagy gyermekláncfű mostoha körülmények között is megél, de egy 16 hónapos kislány füle talán egy kicsit extrém helyszín. Márpedig Kínában pontosan ez történt.

A nemzetközi sajtót is bejárta a hír, mely szerint pekingi orvosok egy pitypangot távolítottak el egy 16 hónapos kislány hallójárataiból. A Ranran névre keresztelt gyermek állítólag már hónapok óta vakarta a fülét. Szülei állítólag tisztában voltak vele, hogy a mag beleesett a kislány fülébe, de sokáig nem foglalkoztak vele.

A pitypang szinte bárhol elszórja a magjait, de arra, hogy a hallójáratok falain is megéljen, még biztosan nem volt eddig példa. A virág magját rettentő nehéz kiirtani, mert nagyon szívós. Az orvosok viszont sikeresen, 10 perc alatt megoldották a műtétet, amire nem csak azért volt szükség, mert az ember nem szeretne egy virággal a fülében élni, hanem azért is, mert a belső vérzés kockázata is fennállt.

A hírek - és a kép - szerint azért nem úgy kell az egészet elképzelni, hogy egy virág állt ki a kislány füléből. Állítólag két centiméter hosszú volt, mikor kiműtötték.

A történet utólag olvasva kedvesnek is hathat, de azért nem minden hasonló történetről mondható el ez. Júliusban egy angol nő füléből pl. húsevő férgeket távolítottak el, miután szörnyű fejfájásra panaszkodott.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek