Aktuális

Chips miatt fogyott le 35 kilót egy nő

Bors

2013. november 13. szerda 11:30

A csokis pattogatott kukoricán, a pizzán és a chipsen kívül mindenre azt hitte egy brit nő, hogy mérgező. Furcsa tévképzete majdnem a halálát okozta

35 kilót fogyott Samantha Brown, mire diagnosztizálták furcsa, kényszerképzetekkel járó betegségét. A fiatal nő obszesszív-kompulzív megbetegedésben (OCD) szenved, ami egy igen ritka idegrendszeri kényszerbetegség.

Samantha szabadúszó stylistként dolgozott. - Hihetetlenül stresszes volt a munkám, főleg a válság után, utáltam már az egészet - mesélte a Daily Mailnek Samantha. - Szabadúszóként még többet kellett dolgoznom a karrieremen, mint másoknak. Valószínűleg a stressz miatt alakult ki a betegség. Elkezdtem magamnak bebeszélni, hogy mit ehetek és mit nem. Ahogy a betegség haladt előre, gyakorlatilag már mindenre azt hittem, hogy méreg - folytatta a nő.

Samantha helyzetét tovább súlyosbította, hogy krónikus fáradtságban is szenved. - Nem akartam fogyni, de meg voltam győződve róla, hogy ha bizonyos élelmiszereket megeszek, megmérgezem saját magam. Készítettem egy listát az "ehető" és a "nem ehető" élelmiszerekről. Az ehetőek között végül nem maradt más, mint a csokis popcorn, a sós és ecetes chips és a vékony tésztájú pizza - folytatta Samantha, akin eleinte édesanyja próbált segíteni. Sajtos makarónit készített a lányának, de Samantha csak zokogott a tányér fölött, hogy anyja meg akarja ölni.

Samantha 2012 tavaszán érte el a mélypontot: a testi és a lelki megterhelés miatt öngyilkos akart lenni. - Nem láttam más kiutat. Csak azt éreztem, hogy óriási teher vagyok a szüleim számára - mondta. Az eset szerencsére nem végződött tragédiával, a lány szakemberhez fordult, ahol kognitív viselkedésterápiával sikerült segíteni az állapotán.

- Az orvos azt mondta, ha ezt így folytatom, le fognak állni a belsőszerveim. Az volt az ébresztő. Amikor az orvos OCD-t diagnosztizált nálam, nagyon meglepődtem, mert azt hittem, egy szimpla evészavarról van szó - magyarázta Samantha, aki azért vállalta, hogy a nyilvánosság előtt is beszél esetéről, hogy a hasonló betegségben szenvedőknek példát mutasson. Mára már pár kilót feszedett magára, kiegyensúlyozottan és változatosan étkezik.

További cikkek

Gyilkosság

Brutális: Kislánya szeme láttára késelte meg barátnője a kétgyermekes apát

FÖLD

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

Ez is érdekelhet

life.hu

5+1 munkakör, ami a következő 25 évben teljesen megszűnhet

likebalaton.hu

Négy évszakos Balaton – Tóth Balázs: karácsonykor is sorjáztak a foglalások

she.life.hu

Másfél éve nincs pasim. Mégis, hogyan kaphattam hüvelygombát?

magyarnemzet.hu

Márki-Zay Péter újabb kérésére mondtak nemet a pártok

kisalfold.hu

Gyalogost gázolt a vonat Győr-Ménfőcsanaknál

origo.hu

Meghalt 99 éves korában Mussolini titokban született lánya

vg.hu

Home office-ban van? Így alakul a távmunka költségtérítése

she.life.hu

Ezt az 5 dolgot ki nem állhatják a pasik a nőkben

mandiner.hu

Arcod, amikor a baloldal miniszterelnök-jelöltje doktorrá avat (videó)

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 18.: fontos kérdéseknek a végére teszünk pontot, lelkileg megújulunk

origo.hu

Elárverezik a földön kívüli fekete gyémántot, az Enigmát - képek