Aktuális

Szerencsét hoz-e Ráhelnek Orbán nyakkendője?

Bors

Létrehozva: 2013.09.09.

Schmitt Pálon nem segített, Tarlós Istvánnak szerencsét hozott Orbán arany színű nyakkendője. Ezt a ritkán látott, misztikus darabot viselte a kormányfő lánya, Ráhel esküvőjén is.

Három éve tűnt fel először Orbán Viktor miniszterelnök aranyszínû nyakkendője, amit azóta csak kiemelten fontos események kapcsán ölt magára, és éppen ezért viszonylag ritkán láthattuk rajta.

Két árnyalatot, egy világosabbat és egy sötétebbet hord. Ezek közül a világosabbat legutóbb két napja, lánya, Ráhel esküvőjén viselte. Lapunk annak járt utána, hogy hogyan alakult azoknak a sorsa, akiknek a beiktatásán Orbán ilyen kelmét kötött a nyakába.

Az államfő elbukott

Az Országgyűlés jó döntést hozott, amikor Schmitt Pált elnökké választotta – mondta a miniszterelnök 2010. augusztus 6-án. A legsikeresebb magyar politikusnak nevezte az államfőt pohárköszöntőjében.

A Sándor-palotában tartott ünnepségen aranyszínû nyakkendőben láthattuk. (Schmitt alig másfél év múlva, 2012. április 2-án, önként távozott posztjáról diplomabotránya után.)

A főpolgármesternek jól jött

2010. október 15. Másodszor tűnik fel az aranyszínű nyakkendő és ismét jeles esemény tanúja lesz.

Orbán a budapesti Városházán járt, Tarlós István eskütételénél volt jelen. (Tarlós posztján maradt, a hivatalos álláspont szerint a következő ciklusban is számít rá a Fidesz.)

Sikert hozott a főtitkárnak

A nyakkendő az esküvőt megelőzően legutóbb júliusban, két napra jutott főszerephez. A kormányfő Horvátország uniós csatlakozásakor viselte Zágrábban, majd a margitszigeti szökőkutat is ebben avatta fel, de láthatta rajta a magyar Parlamentben Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár is találkozásuk alkalmával.

Rasmussennek politikai sikert hozott a nyakkendő: Orbán ugyanis bejelentette, nem csökkenti Magyarország védelmi kiadásait.

Lánya oldalán a templomban

Orbán szombaton délben a Margit körúti ferences templomban.

Az etikettnek megfelelően öltözött, amely előírja: az örömapának hófehér, ezüst- vagy aranyszínű kravátlit kell kötnie. Orbán utóbbit választotta. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek