Aktuális

Szellemek ijesztgetnek Tiszaburán

GJ

2013. szeptember 3. kedd 11:00

Rejtélyes jelenségek tartják lázban a tiszabu­raiakat. Az egyik házban állítólag önálló életre keltek a tárgyak. A bútorok egy napig maguktól mozogtak, halálra rémisztve a lakókat. A falubeliek azt suttogják: szellemek járnak arrafelé.

Aki nem hisz a szellemekben, az is felkapta a fejét a különös bútortáncolásra a jászsági falucskában. Egy családi ház nappalijában kezdődtek a szokatlan jelenségek: arról számoltak be a szemtanúk, hogy maguktól mozogni kezdtek a bútorok.

– Úgy hallottam, pörgött a távirányító, az idős nénitől elrepült a járókeret és leesett a játék baba a szekrény tetejéről – magyarázta lapunk munkatársának egy falubeli.

Megkerestük a házban lakókat, de úgy tűnt, mintha szégyellnék, ami velük történt. Nem engedték be munkatársainkat, azt azonban megerősítették, hogy a székek valóban mozogtak, és az egész család nagyon megijedt. Azóta azonban nem tapasztaltak hasonlót.

Az utcában lakók látták, hogy rendőrök is érkeztek a furcsa jelenségek hírére, akik – információink szerint – szintén megtapasztalták, hogy a bútorok maguktól sétafikálnak, és egy időre kiküldtek mindenkit a házból, hátha úgy tisztázni tudják a jelenség okát.

– Augusztus 24-én kaptunk egy lakossági bejelentést a kérdéses címről. Az állításokat a rendőrök ellenőrizték, azonban semmilyen jogsértést, szabálysértést, bűncselekményt nem állapítottak meg, így intézkedés sem történt – nyilatkozta lapunknak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
A faluban azt is beszélik, hogy a ház lakói szellemet idéztek, míg a természettudományos magyarázatot keresők a napkitörést emlegetik.

– A Nap 150 millió kilométerre van, és ilyen jellegű hatásai nincsenek, legfeljebb elektromos hálózatokban vagy műholdaknál okozhat fennakadást. Földmozgás vagy földrengés hatására elmozdulhatnak úgy a bútorok, mintha maguktól „járkálnának”, vagy egy föld alatti üreg beomlása is idézhet elő hasonló jelenséget – vélekedik Illés Tibor, a Partiscum Csillagászati Egyesület vezetője.

További cikkek

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Stop

Ennek a 4 intézkedésnek nagyon sok magyar fog örülni

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Videó: amikor Adrian Lewis vakon dobta be az utolsó nyilát a tripla 20-ba

borsonline.hu

Aggasztó számok: Hatalmasat ugrott a koronavírus-fertőzöttek száma

life.hu

Lagzira készül a Gáspár család: Jennifer Lopez és Enrique Iglesias ott lesz

szon.hu

Mint a Baywatchban: Lassítva futós, ugráló melles videó készült a bikinis Pap Dorciról

origo.hu

Leszámol a prémium műsoraival a YouTube

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kisebb katasztrófa, hogy a magyar válogatott kiesett – Kentin Mahé

vg.hu

Berobbanhat a Balkánra a Waberer's

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Mérhetetlen csalódottság van bennem – Nagy László

life.hu

"A Hercegem" - Szexi férfi társaságában töltötte a születésnapját Tóth Andi - Fotó

origo.hu

90 éves Richard Lester, az Egy nehéz nap éjszakája rendezője - képgaléria