Aktuális

Sokkoló: élve temették el a nyugdíjas párt Mohácson

FG

Létrehozva: 2013.09.12.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a két német férfit, akik a vád szerint 2009 őszén két német nyugdíjast gyilkoltak meg. A holttesteket egy mohácson épülő áruház parkolója alatt találták meg.

A vádlottak, Kronschnabel Mauel Werner (41) és Behrendt Thorsten (43) életfogytiglani büntetést kapott, társukat a bűnsegédlettel vádolt Anja Bauert (24) felmentette a bíróság.

A vádlottak végig tagadtak, és nem tettek vallomást. A nyomozás és a bírósági eljárás alapján megállapítható volt, hogy a vádlottak a Monyoródon élő két német nyugdíjas bizalmába férkőztek. Mielőtt megölték őket pénzük egy részét kicsalták tőlük. Irmgard Allmacher (69) és Rudolf Tiator (71) kínok kínját élhette át, amikor benyugtatózva, éberen eltemették őket.

A szakértői vélemény szerint akkor haltak meg, amikor két emeltnyi építési törmeléket zúdítottak rájuk, bordáik eltörtek, tüdejük porral telítődött. A gyilkosság kiagyalója a brémai hentes, Kronschnabel Mauel Werner (40), aki Magyarországon akart letelepedni. Egy ingatlan hirdetésben talált rá az idős párra, akik házukat árulták.

Nyájas, kedves stílusának nem tudtak ellenállni az idős nyugdíjasok, ezért olyan szinten sikerült bizalmukba férkőznie, hogy azok végrendeletükben őt nevezték meg örökösként. Mindhárom vádlott Németországból menekült ide, mert csalás miatt keresték őket. Egy ortodox vallási közösségben ismerték meg egymást, ahol a hentes elvette feleségül Anja Bauer (23) harmadrendű vádlottat.

Az elsőrendű vádlott feleségével és barátjukkal Behrendt Thorstennel (42) három ingatlantól és 40 millió forintnyi eurótól szabadította meg az idős párt, akiket egy vasárnapi ebédnél kábítottak el, rivotrilt keverve az ételükbe. A szertől bekábult nyugdíjasokat Thorsten ezután Mohácson, egy általuk bérelt félig kész bevásárló központ udvarára vitte. Itt egy hat méter mély munkagödörbe dobta a magatehetetlen házaspárt, majd munkagéppel betemette őket.

Néhány napra rá az egész udvart leaszfaltozták. A nyugdíjasoktól több autót, ingatlant és a bankkártyájukat is elvették, amelyről több millió forintot vettek fel. A rendőrség azután kezdett vizsgálódni, hogy a nyugdíjasok gyerekei jelentették eltűnésüket.

A triót menekülés közben, a ferihegyi repülőtéren fogták el a rendőrök. A vádlottak enyhítésesért fellebbeztek. Az ítélet nem jogerős, az ügyben a Pécsi Ítélőtábla fog végleges döntést hozni.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek