Aktuális

Felháborító: megmentette egy nő életét, erre kirúgták

Bors

Létrehozva: 2013.09.25.

A 44 éves New York-i vízvezetékszerelő épp kávészünetet tartott, amikor egy taxi a szeme láttára gázolt el egy brit turistát. A nőnek olyan súlyosan megsérült a lába, hogy ha a férfi nem szorítja el a nadrágszíjával, perceken belül elvérzett volna. A szerelőt az egész város hősként ünnepelte, ám főnökeinek nem tetszett a felhajtás, ezért kirúgták.

David Justino New Yorkban, a Sixth Avenue-n dolgozott egy vízvezeték cseréjén, és épp pihenőt tartott, amikor a 23 éves brit turistát, Sian Greent elgázolta egy járdára felrohanó taxi. A baleset helyén azonnal hatalmas tömeg gyűlt össze, ám a legtöbben csak bámészkodtak.

Néhányan hívták a mentőket, ám a fiatal nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnali segítségre volt szüksége, írja a NyDailynews.

A csatornázási cég művezetőjeként dolgozó David hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, amikor azonnal odarohant a súlyosan vérző nőhöz, és leszakadt bal lába fölött saját nadrágszíjával készített szorítókötést.

Ennek köszönhető, hogy az áldozat nem vérzett el perceken belül, így a kiérkező mentők még időben beértek vele a kórházba.

- Nem engedhettem, hogy az a taxi meggyilkolja. Az élet Isten legnagyobb ajándéka... Nem engedhettem hogy ez megtörténjen. Az én szemem láttára soha - nyilatkozta később David.

Bár ösztönből cselekedett, és nem vágyott hírnévre, bátor tette azonnal az újságok címlapjára és a televíziós híradások élére repítette a szerelőt. 

Ám hiába lett nemzeti hős, hiába nyilvánította az állam szenátora, Jeff Klein a baleset napját "David Justino" nappá, a férfi élete nem várt fordulatot vett.

Pár nappal az eset után ugyanis főnökei elbocsátották. Bár magyarázatot nem kapott, David biztos benne, hogy miért veszítette el állását.

- A főnökömnek elege lett ebből a hatalmas felhajtásból, és úgy döntött, jobb, ha megszabadul tőlem. Úgy érzem, jobban jártam volna ha inkább heroinista leszek és nem hős - kesereg a férfi, aki azóta anyagi gondokkal küzd.

- Örülök, hogy megmentettem azt a lányt, de ha én is elfordítom a fejem, vagy csak videózok, mint a többi ember, akkor még most is csatornákat fektetnék, ahelyett, hogy a kifizetetlen számláim miatt aggódom - tette hozzá.

Egykori cége, a Bass Plumbing természetesen tagadja, hogy a médiafelhajtásnak köze van a hős szerelő eltávolításához. Képviselőjük nyilatkozata szerint a kevés megrendelés miatt váltak meg a művezetőtől.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek