Aktuális

Elképesztő: luxusbunkerben él a nő

Létrehozva: 2013.09.08.

A világ legszebb helye az a bunkerlakás, ami korábban háborús megfigyelőállásként működött – vallja a tulajdonos. Elizabeth Strutton boldog, hogy megkaparintotta a mező közepén vájt menedéket.

Korábban háborús megfigyelőállásként, ma pedig már mindennel felszerelt luxuslakás az a föld alatti bunker, amit tulaja mintegy 100 ezer fontért tett otthonossá.

A 34 millió forintos beruházás nem csak az ingatlan egykori funk­-ciója miatt volt merész vállalkozás: a bunker ellenáll a bom-báknak is, így a fúróknak és legkeményebb kalapácsoknak is. Az új tulajt, Elizabeth Struttont azonban ez sem zavarta. Amint megpillantotta az földbe vájt bunkert egy ingatlanügynökség honlapján, azonnal meg akarta szerezni.

A cornwall-i bunkerben előtte utoljára a második világháborúban járt ember. 1942-ben építették, s a brit katonák használták felderítőállásként, ahonnan nemcsak az ellenséges német tevékenységet figyelték, hanem saját pilótáikat irányították is. A háború után a terület évtizedekig parlagon hevert, majd burgonyát kezdtek el termeszteni a környéken. 2007-ben bukkant rá Strutton, aki maga is ingatlanosként dolgozott akkor, s 143 ezer dollárért megvette, majd öt év alatt felújította a menedéket. A világgazdasági válság miatt ugyanis saját lakását el kellett adnia, s a bunker sokkal olcsóbb volt, mint más lakások.

A föld alatti lakás most tökéletes lak: három hálószobája és fürdőszobája is van, valamint egy meglehetősen nagy amerikaikonyhás nappali, aminek világítását a plafonba fúrt lyukak segítségével oldották meg.

S szintén ezeken a lyukakon keresztül biztosítják a légcserét is. A lakásnak kocsibeállója, tera­- sza, szökőkútja van, és fészer is tartozik hozzá a szabadban. Tetejéről pedig csodálatos kilátás nyílik a környékre.

– Ez egy mágikus erőd! Itt a világ végén és az élő történelemben vagy – nyilatkozta Eli­zabeth.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek