Aktuális

Durva: farkasszemet nézett a vérengző fenevaddal

Bors

Létrehozva: 2013.09.27.

A hatalmas, üvöltő pumától mindenki halálra rémült volna, de ő inkább felmászott egy fára és elkezdte kamerázni.

Cary Leppert egy barátjával és annak kutyájával túrázott Colorado hegyvidékein, amikor egyszer csak hátborzongató üvöltésre lettek figyelmesek. A 43 éves férfi tapasztalt természetjáróként első látásra tudta, hogy a félelmetes hangot kiadó állat egy jól megtermett puma, de nem rezelt be.

“Pár lépéssel volt csak mögöttem, futottam, ahogy csak bírtam, aztán gyorsan felkapaszkodtam egy fára. Erre elkezdte kergetni Tieget, a haverom kutyáját, amire én ösztönösen kiabálni kezdtem: Tieg! Tieg! Erre viszont a puma figyelt fel előbb és megállt” - kezdte a férfi a Daily Mailnek a kalandfilmbe illő történetet.

Fotó: Cary Leppert

Az állat csak sziszegett és morgott, de nem mozdult. Leppert ekkor már úgy gondolta, barátja és kutyája biztonságban van, lehet kamerázni, ha már így alakult. Elővette az iPhoneját, aztán még a fényképezőgépét is, és legalább tíz percig filmezte a vadállatot, aki nem igazán örült a szereplésnek.

A férfitól már csak azért sem áll távol a természet, mert környezetvédelmi tanácsadóként dolgozik. Azt mondja, a puma feltehetőleg már jó ideje a kutyára vadászott, és csak azt várta, hogy kicsit elkülönüljön tőle és a barátjától.

Azt is hozzátette, ha elkapja a kutyát, ő ösztönösen a segítségére sietett volna, de annak valószínűleg nem lett volna jó vége.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek