Aktuális

Döbbenetes dolgot tettek a bizarrul kövér kétévessel

Bors

2013. szeptember 21. szombat 21:00

Egy kétéves kisfiú a világ legfiatalabb embere, akinek gyomorgyűrűt ültettek be. Megdöbbentő kövérsége már az életét veszélyeztette, és szülei szerint a diéta nem segített. Azt még nem tudni, a fogyáson kívül milyen következményei lehetnek a gyerek fejlődésre egy ennyire drasztikus beavatkozásnak.

Laporoszkópos beavatkozással banán méretűre szűkítették össze a gyomrát annak a gyereknek, aki kétéves korára már 33 kilót nyomott és a testtömegindexe az életveszélyesen egészségtelen 41-re ment fel - tudósított a Mirror.

Hiába vizsgálták minden módon a gyereket, sem hormonális problémát, sem olyan genetikai elváltozást nem találtak nála, ami indokolta volna az ilyen mértékű elhízást. A gyerek hat hónapos koráig normális súlyú volt, utána kezdett elképesztő tempóban gyarapodni.

Az orvosok szigorú diétára fogták, de az sem segített, négy hónappal a fogyókúra kezdete után a gyerek hét kilóval többet nyomott. Miután egy újabb diéta sem vezetett eredményre, és a kisfiúnál a túlsúly miatt apnoé jelentkezett, vagyis alvás közben sokszor kihagyott a lélegzete, ami az életét veszélyeztette, a szülei könyörögni kezdtek az orvosoknak, hogy műtsék meg a gyereket.

Végül sor is került a gyomorszűkítésre, bár ennek következményei egyelőre beláthatatlanok, hiszen soha nem végeztek ilyesmit ennyire fiatal emberen. Könnyen lehet, hogy a gyerek szervezetébe nem tud majd elég vitamin felszívódni, vagy más módon gátolja a fejlődését a miniatűrre műtött gyomor.

A kisfiú mindenesetre sokat fogyott, jelenleg 24 kiló, bár az ő korához még az is sok.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

További cikkek

Kamatstop

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

KRESZ

Mozgáskorlátozottak helyén, tilosban parkolt Karácsony Gergely szolgálati autója - videó

Ez is érdekelhet