Aktuális

Ági telefonon beszélte le a robbantással fenyegetőt

mkr

2013. szeptember 11. szerda 08:35

Önmaga felrobbantásával fenyegetőzött tegnap csepeli lakásában egy 38 éves férfi. P. Károlyt másfél órán keresztül győzködte a BRFK ügyeletén dolgozó Belényiné Pigler Ágnes, sikerrel.

Rendőrök tucatjai zárták le tegnap a csepeli Rákóczi Ferenc utca egyik új építésű lakóházának környékét, mert az épület egyik lakója robbantással riogatott. Délelőtt 11 órakor maga a gyanúsított telefonált öngyilkossággal fenyegetőzve, állította: felrobbantja magát. A Budapesti Rendôr-fôkapitányságon Belényiné Pigler Ágneshez futott be a hívás.

– A telefonáló hangján hallatszott, hogy részeg, de ettől még a fenyegetése nem tűnt komolytalannak – árulta el a Borsnak a törzszászlós, aki már 27 éve rendőr, és a központi ügyeleten eltöltött két éve alatt volt már alkalma telefonon öngyilkosokkal társalogni. Mostani beszélgetőpartnere azonban igencsak neki lehetett keseredve, mert lapunk információi szerint felesége elhagyta, elvitte a gyereküket, hátrahagyva egy 16 millió forintos lakáshitelt is, amit Károly aligha tudott volna fizetni, mert a napokban az állásából is kirakták.

– Előre közölte, hogy akciója nem puszta segélykiáltás, komolyan gondolja, hogy végez magával. Elmondta, hogy korábban is megpróbálta, sőt állítása szerint egy barátja már felkötötte magát az ő ­la­ká­sá­ban. Azt is mondta, hogy gyűjti a fegyvereket, és egy általa csak lufinak nevezett gránátot robbant fel a lakásban. Segítséget kellett neki ígérnem. Azt mondtam, hogy igyekszünk neki állást találni, és elérni, hogy láthassa a gyermekét, de nagyon neki volt keseredve.

Az volt az érzésem: el akarja érni, hogy rajtaüssenek, és vége legyen ennek az egésznek – magyarázta az ügyeletes, akit menet közben profi túsztárgyaló is segített. – Amikor már másfél órája győzködtem, váratlanul megkérdezte, hogy akkor most kinyissa-e az ajtót a rendőröknek. Éreztem, hogy nyertünk, de nem csaphattam le gyorsan a lehetőségre, nehogy mégis elijesszem. Megkönnyebbültem, amikor belement, hogy feladja magát.

P. Károlyt végül 12 óra 40 perckor begyűjtötték a ­ter­ror­elhá­rí­tók. Ekkor már nem sok ideje maradt, hogy észhez térjen, a mesterlövészek célkeresztjében volt. 

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

vg.hu

Népszavazással törölnék el a Covid-igazolványokat Horvátországban

borsonline.hu

Édesanyja szeme láttára holtan esett össze a 8 éves kislány

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben

vaol.hu

Új belépési szabályok Ausztriában

origo.hu

Titokzatos lila sziklákat találtak a Marson

nemzetisport.hu

Gyász: edzője saját gyermekeként tekintett Csollány Szilveszterre

origo.hu

30 milliárd forintra pályázhatnak a kistelepülések vállalkozásai a Magyar Falu Programban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 25.: sorsfordulat vár a Bikára, a Szűz szerencsés

origo.hu

Kitette a netre, hogy 417-tel száguldott az autópályán, a rendőrség nem hagyja annyiban - videó

origo.hu

Utolértek egy autót Pécelen, amit a sofőr művelt, olyat csak filmekben látni - videó

origo.hu

Tyrannosaurus üldöz síelőt a Jurassic World: Világuralom előzetesében - videó