Aktuális

Supermanné vált egy műtét miatt a férfi

Bors

Létrehozva: 2013.08.23.

A hullámvasúton unatkozik, egy ejtőernyős ugrásnál még a pulzusa sem emelkedik, pedig pár éve még a bungee jumpingtól is leverte a víz. Képtelen félni a világ legbátrabb embere.

Jordy Cernik egy műtét váratlan mellékhatásaként tett szert arra a képességére, hogy egyszerűen nem tud félni semmitől. A rendkívül ritka Cushing-kór következtében el kellett távolítani belőle azt a mirigyet, ami az adrenalint termeli (a hormon, ami felelős a félelmünkért).

“Most már semmi nem állíthat meg. Olyan dolgokat csinálhatok, amiket korábban nem mertem megtenni. Már arra is gondoltam, hogy kisétálok egy repülő szárnyára” - mesélte a különleges képességtől újjászületett férfi a Mirrornak. Azt is hozzátette: a műtét előtt bungee jumpingozni is próbált, de nem mert leugrani.

Ma már bármit megcsinál, de nem csak az őrültség kedvéért: általában jótékony célok miatt vállalja be az extrém helyzeteket.

Az utóbbi hónapokban ejtőernyővel is ugrott, de egy ránézésre félelmetes Newcastle-i hídról is a mélybe vetette magát.

“Hihetetlen képességemet akkor fedztem fel, amikor a gyerekekkel vidámparkba mentünk” - folytatja a kétgyermekes családapa. “Egyszerűen semmit sem éreztem, csak ültem a különböző játékokon és unatkoztam.”

Azonban a Cushing-kór megszűnése nem csak szuperhősi képességekkel jár: a fájdalmat is jobban érzi, de azt mondja, ezzel egyre jobban megtanul élni.

A férfi a kór következtében pokoli fájdalmakat élt át, de az orvosoknak köszönhetően új testben élhet tovább. 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek