Aktuális

Mangalicatámadás: levágták a vérszomjas disznókat

S. D.

2013. augusztus 30. péntek 08:35

Egy egész konda rontott rá az idős házaspárra, de a két főkolompos már megbűnhődött tettéért. A szemtanúk szerint a megvadult állatok visítva vonszolták a szerencsétlen férfit az udvaron.

Borzalmas kínokat él át az az idős házaspár, akiket mangalicák harapdáltak össze szerdán. A telep, ahonnét az állatok elszabadultak, bezár egy időre.

Élet-halál között lebeg a kórházban K. Balázs és neje, akik a brutális mangalicatámadás áldozatai lettek a Nógrád megyei Kozárdon. A falu szélén álló ház kertjében szörnyű pusztítást végeztek a disznók: kő kövön nem maradt utánuk, mindent összetapostak és feltúrtak. Az első hírek szerint tíz vagy tizenöt állat szabadulhatott ki, a közelben lakók – akik végignézték a szörnyű támadást – azt mondják, legalább harminc állat rontott be az idős házaspár portájára.

– Nem ez volt az első eset, hogy az állatok kiszabadultak. S nem csupán a mangalicák, gyakran a szarvasmarhák is itt kóricálnak az utcán – mondja egy asszony néhány házra onnét, ahol a baleset történt. 

A sertéstelepről a Bors munkatársainak ottjártakor is bármikor kijöhettek volna az állatok. Látogatásunknak nem örültek: a szomszédos gyümölcsös egyik terepjárósa el akarta stábunkat zavarni. A kerítés mellett futó földutat beborítják a mangalicák lábnyomai, de a közeli gyümölcsöst is feltúrták. Dr. Hajas Pált, a telep vezetőjét telefonon értük utol.

— Szörnyű baleset történt, amire korábban a 14 év alatt nem volt példa. Azt a két állatot, amelyik láthatóan oroszlánrészt vállalt a támadásban, tegnap levágtuk – közölte. – Nagyon sajnáljuk a történteket. Egy rövid időre bezárjuk a tenyészetet, és pár kilométerrel arrébb hozunk létre új farmot – tette hozzá a férfi, akinek a felesége egyébként a község polgármestere.

A salgótarjáni kórházban K. Balázst a baleseti sebészeti osztályon ápolják, felesége az intenzíven fekszik. Az idős férfit testszerte összeharapdálták a mangalicák, a fején és az arcán is borzasztó sérüléseket okozva. Feleségét a hátán marták össze úgy, hogy kis híján belehalt. A szomszédok elmondása szerint a malacok teljesen bevadultak, visítva vonszolták az idős embert az udvaron, aki tehetetlen volt velük szemben. A kutyájuk próbálta védeni gazdáit, talán ennek köszönhető, hogy még életben vannak, és remélhetően felépülnek.

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet

vg.hu

A Pfizer vezérigazgatója szerint nem járható út négyhavonta oltatni

metropol.hu

Az orvosok is elsápadtak attól, ami a beteg fülében mászkált

origo.hu

A lányomat még ki tudtam rángatni a lángoló buszból, de a feleségem ott maradt

magyarnemzet.hu

Közleményben reagáltak a kulturális intézményvezetők a baloldali hecckampányra

kemma.hu

Árokba csapódott egy autó Környén a Tatai úton, a tűzoltók kiemelték a roncsból a sofőrt

origo.hu

Így fejlődött a tévék formavilága 2021-ben

vg.hu

Budapest nyerte a versenyt Pozsonnyal szemben

origo.hu

Átrepült egy ember a 80-nal hajtó buszon, az utasok reakciója felülmúlhatatlan volt

vg.hu

Több száz embert kellett evakuálni a kaliforniai erdőtűz miatt

origo.hu

Nézegessen képeket az egykori magyar gyorsétteremláncról, a City Grillről!