Aktuális

Fordulat: Ruttner csőbe húzta a feljelentőit

P. Gál Judit

2013. augusztus 22. csütörtök 10:45

Ruttner György egy informatikus szakértői véleménnyel és eddig eltitkolt okiratokkal védi magát az ellene ügyvédi visszaélés és sikkasztás miatt indított eljárásban – tudta meg a Bors.

– A nyomozás folyamatban van a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. A terhelt az eljárás során bizonyítási indítványokat terjesztett elő, valamint újabb bizonyítékokat csatolt, jelenleg ezek értékelése folyik – nyilatkozta lapunknak tegnap Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője arra a kérdésünkre, hol tart a dr. Ruttner György ügyvéd ellen indult eljárás.

Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy górcső alá veszi az ügyészség azokat az okirati bizonyítékokat, amelyekkel Ruttner az ártatlanságát akarja igazolni.

Mint arról korábban beszámoltunk, decemberben Ruttner György állt azzal a nyilvánosság elé, hogy uzsorások hálójába került. Ötszázmillió forintot fizetett már a hitelezőinek a 172 millió forintos kölcsönre. Korábbi védenceitől vette fel az uzsorakölcsönt havi tíz százalékos kamatra, hogy fizetni tudja ceglédberceli farmjának a részleteit. A két uzsorásnak nevezett férfi ezek után feljelentést tett. 

Azt állították, hogy Ruttner 30–30 millió forintot vett át tőlük letétbe ingatlanvásárlásra, de a pénzzel nem számolt el. A jogászt nem sokkal később ügyvédi visszaéléssel, sikkasztással és hamis tanúzásra rábírással gyanúsították meg. Megbízható forrásból megtudtuk: Ruttner azt állítja, hogy egymás után több kölcsönszerződést kötött a hitelezőivel, egyben feljelentőivel.

Az okiratok abban különböztek egymástól, hogy tartozásként egyre magasabb összeg szerepelt rajtuk. Minden újabb szerződéskötéskor eltépték a korábbi dokumentumok összes példányát. Ezek után a hitelezők biztosak voltak benne, hogy Ruttner a kezükben van. Az ügyvéd szerint azt akarták, hogy az irodája kezeskedjen a kölcsön visszafizetéséért, ezért rákényszerítették, hogy színlelt letéti szerződést kössön a kölcsönadókkal. Később ezekre a szerződésekre hivatkozva jelentették fel.

Megtudtuk: Ruttner eltépte ugyan, de a számítógépén megőrizte a kérdéses megállapodásokat. Az általa felkért független igazságügyi informatikai szakértő véleménye alátámasztja, hogy ezek a szerződések léteztek. Az egyik hitelezővel összesen kilenc, a másikkal tizenöt ilyen megállapodást írtak.

Ruttner György nem kívánt nyilatkozni.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

magyarnemzet.hu

Rákay Philip: A liberálisoknak is jobb vigyázni az ilyennel!

feol.hu

Kalandos történet - Rendőrök vitték a Fejér megyei anyukát szülni a csúcsforgalomban

origo.hu

Négyszázezer euróért árvereztek el egy ritka 20 dukát névértékű érmét

nemzetisport.hu

NB I: Puskás Akadémia–Ferencváros – élőben az NSO-n!

vg.hu

Kiderült, miért húzódik el sokaknál a Covid-megbetegedés

mandiner.hu

Márki-Zay: Halló, tessék, Kalányos Orbán vagyok!

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

origo.hu

Leszámolt a vásárlók vágyaival a Tesla, nem kapják meg, amit akarnak