Aktuális

Elkülönítőbe kerültek Szita Bence gyilkosai

P. G. J.

2013. augusztus 14. szerda 10:00

Börtön a börtönben. Így jellemzik azt a különleges biztonsági körletet, amelybe Sopronkőhidán saját biztonságuk érdekében váratlanul áthelyezték Szita Bence feltételezett gyilkosait, Kertész Józsefet és Bogdán Józsefet.

A 11 éves kisfiú megölésével vádolt Bogdán Józsefet – mint írtuk – júliusban az egyik zárkatársa bántalmazta, állítólag több bordája eltört. Ezek után döntött úgy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, hogy a gyerekgyilkossággal vádolt férfiakat a fegyháznak abba a részébe helyezik, ahova még a börtönőröknek is csak egy meghatározott – speciálisan képzett – rétege léphet be.

– Ami az elítéltekkel történik, bűnügyi személyes adat – nyilatkozta lapunknak Szalai Tímea, a BV Országos Parancsnokságának szóvivője, aki nem kívánta kommentálni az információnkat. Ugyanakkor más forrásból megtudtuk: a két férfit Bogdán bántalmazása után saját biztonságuk érdekében különítették el a többi rabtól.

A sopronkőhidai fegyház különleges biztonsági körletnek – más néven elkülönítőnek – nevezett részében 11, a szokásosnál kétszer nagyobb alapterületű magánzárkát alakítottak ki – derül ki a Magyar Helsinki Bizottság jelentéséből. A jogvédő szervezet képviselői személyesen tekintették meg – egy kétmilliárdos felújítás után – 2006-ban a szerintük embertelen részleget a fegyházban.

A jelentésből kiderül: a hermetikus elzártság megvalósítása érdekében ezen a körleten külön orvosi szoba, konditerem, könyvtár, beszélőhelyiség és sétaudvar található. Zuhanyzó is van a cellában, amely korlátlanul használható. A zárka ablakán kilátásgátló van elhelyezve, így a természetes fény csak szűrve érkezik oda. A sétaudvar 24 négyzetméter.

Bogdán és Kertész elvileg a havi egy látogató fogadásán kívül senkivel nem érintkezhet, sétájukon is csak egyedül lehetnek. Minden percükben kamerák figyelik őket. Információink szerint azonban a két férfit senki nem látogatja a börtönben. A Szita Bencét Kaposvárra csaló, majd a vád szerint a megölésére parancsot adó Polcz Erikát szintén önnön biztonsága érdekében magánzárkában, hasonló körülmények között tartják előzetesben. 

További cikkek

Sértés

Márki-Zay Péter nevetgélve beszélt arról, hogy sértegette a fogyatékkal élőket

Börtön

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

Ez is érdekelhet

hirtv.hu

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

ripost.hu

Megdöbbentő fejlemények a budapesti metróbaleset ügyében, erre jutott az elsődleges vizsgálat

origo.hu

Ámokfutó furgonos terrorizálta az autósokat Szentendrén, sorra jöttek a vérfagyasztó előzések - videó

magyarnemzet.hu

Stabil kormánypárti előnyt mért az Alapjogokért Központ

teol.hu

Dráma Felsőnyéken: a háziorvosi asszisztens élesztette újra a falu legidősebb hölgyét

origo.hu

Megkezdődött a videókártyák árcsökkenése

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek nem játszanák le a helyosztót, ha nem jutnak elődöntőbe

vg.hu

Növekszik a kereslet a J&J vakcinái iránt

szon.hu

Az újságból tudta meg a nagypapa, mit csinált Pap Dorci és Patrik!

magyarnemzet.hu

A kispesti botrányokban érintett strómanok továbbra is kaszálnak

borsonline.hu

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

origo.hu

Salma Hayek még akkor is szexi, ha az újévi fogadalmain gondolkodik - fotó