Aktuális

Éljen: Orbán Viktor Kongóban is népszerű

Bors

Létrehozva: 2013.08.14.

Vona Gábor a legaktívabb, de Orbán Viktor a legprofibb Facebook-politikus itthon. Egy kutatás szerint minél több bejegyzést tesz közzé valaki, annál több szavazatot kap a választáson.

Jelenleg egyértelműen Orbán Viktor a legnépszerűbb magyar politikus a Facebookon, ám nem ő volt a legaktívabb. A miniszterelnök profi módon használja a közösségi médiát, munkatársai a legjobb fotókat (nem mindig a legelőnyösebbeket) töltik fel és leginkább a munkája kulisszatitkairól posztol, amelyek még az őt nem éppen kedvelők körében is népszerű bejegyzések.

Idén eddig 121-szer írt vagy töltött fel fotót a Facebookra. Messze neki van a legtöbb követője, csaknem 160 ezren lájkolják oldalát. Érdekesség, hogy az adatok alapján Orbánnak több követője van Kongóban (84), mint Oroszországban (64), Norvégiában (83), Izraelben (78) vagy Finnországban (64).

A volt szocialista miniszterelnök főzőtudományával arat

A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc korábban receptötleteivel gyakorlatilag letarolta a médiát, így nem csoda, hogy mostanában is ehhez nyúl vissza, amikor a népszerűségét akarja növelni.

A sok magánéleti bepillantás mellett ügyesen rejti el politikai mondani­valóját, egy komoly posztra két könnyedebb jut. A listánkon szereplők közül ő írt a legkevesebbet, száz alkalommal használta idén a Facebookot. Táborát ennek ellenére is növelni tudta.

Bajnai Gordonnál a családi élet tabu. Nyerhet így?

Bajnai Gordon nemrég tért vissza a politikába, és Facebook-oldala is alig pár hónapja indult. Ennek ellenére rögtön a harmadik helyre ugrott népszerűségben, öt hónap alatt megduplázta táborát. Mindezt úgy, hogy nem vitte túlzásba az aktivitást. Száztizennégy poszt fűződik a nevéhez, amelyekről lerí, hogy Orbánéhoz hasonlóan profi stáb dolgozik rajtuk (előszeretettel használnak fekete-fehér fotókat, akárcsak Obama).

Sörözésekről, főzőversenyről, politikáról is posztolt, magánélete viszont tabunak számít.

Az MSZP elnöke a fiatalos imázsra épít a Facebookon. Még vicce ket is mesél híveinek

Furcsa mód hiába ír rengeteg posztot Mesterházy Attila, az MSZP elnöke alig tudta növelni a táborát, és vészesen csúszik az utolsó hely felé. Mesterházy 189-szer tett közzé a Facebookon bejegyzést vagy fotót. Főként saját politikai szerepléseit osztja meg követőivel, de például vicceket is előszeretettel továbbít.

A néhány napja feltöltött lángosevős képe pedig az egyik leginkább önironikus politikai megnyilvánulás volt eddig a nyáron, egy ilyen fotó közlését nem sok vezető hon­atya merné megengedni magának. Nem is csoda, hogy ez volt az egyik legtöbbet lájkolt bejegyzése.

Vona Gábor Jobbik-vezér nagy iramban gyűjti a követőket

Vona Gábor, a Jobbik elnöke volt eddig 2013-ban a legaktívabb. A radikális párt vezetője 470 poszttal nyerte a házi versenyt, igaz, ezek nagy része cikkek megosztása és rövid kommentálása, valamint meghívások pártrendezvényekre.

Ám magánéletéről, főleg kisfiáról is sok fotót tölt fel. Talán kiemelkedő aktivitásának is köszönhető, hogy elképesztő ütemben növeli követôi számát, öt hónap alatt negyvenhétezerrel többen lájkolták, így erősen közelít Orbánhoz.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek