Aktuális

Alkohollal lazítanak az elnökök

Bors

Létrehozva: 2013.08.03.

A legerősebb italt Putyin, a legtöbbet a cseh államfő issza lazításképpen. A magyar államfő a rozék visszafogott barátja, Obama a dús habú mézsör híve.

Milyen alkohollal lazítanak az elnökök? Többségük visszafogott fogyasztónak számít, akik csak a tárgyalások után vagy szabadidejükben hódolnak a minőségi nedűknek. Akad azonban kivétel is: a cseh politikus, Milos Zeman. A rangsort az alkohol erősségének, százalékban megadott mértéke alapján állítottuk össze.

Obama mézest imád 15%

Az amerikai elnök saját sörrecepttel rendelkezik, mely meglehetősen erős, mézzel készített, White House Honey Brown Ale, illetve White
House Honey Porter névre hallgat. A hozzá való méz a Fehér Ház saját kaptárából származik.

A hivatalos elnöki sörfőző Sam Kass, aki egyben a Fehér Ház séfje is. Szerinte a lényeg az, hogy a méz gazdag aromát ad a sörnek, de nem teszi édessé.

Obama legutóbbi kampányának coloradói állomásán beszélt arról, hogy a vitaminokban gazdag sör egy-egy nehéz nap után ellazítja. Saját receptjeit az interneten is közzétette.

Zeman töménnyel tárgyal 38%

Milos Zeman cseh államfő, még a szociáldemokraták elnökeként beszélt arról, hogy tárgyalásai alatt szívesen fogyaszt Becherovkát. Annak is legkeményebb, tonikkal kevert változatát, melyet a cseh népnyelv ereje miatt csak „betonként” emleget.

Zeman a nyilvánosság előtt legutóbb májusban tűnt ittasnak, amikor a prágai várban kis híján ráesett a koronázási ékszerekre. Mindez az orosz követségi fogadás után történt, az izzadó, dülöngélő, hablatyoló Zeman azt mondta: csak egy vírusfertőzés áldozata lett.

Nemrég azonban a cseh közszolgálati tévé bemutatta azt a filmet, melyben Zeman még szocdem vezetőként Václav Havellel tárgyal a koalícióról. A film az 1996-ban történt beszélgetésüket rögzítette.

– Busszal jöttünk, amit a dízel, meg a Becherovka hajtott – mondta Zeman a kamerába, majd az asztalán álló üres pohárra mutatva gyorsan kért egy újabb Becherovkát.

Brágával és vodkával barátkozik Putyin 40%

Orosz házi sört – brágát – iszik (9%-os alkoholtartalom) Vlagyimir Putyin, aki egy finnországi látogatása alkalmával táncra is perdült a nedű legördítése után. Putyin otthon, a Kremlben azonban már inkább vodkapárti, 40%-os alkoholtartalommal.

Mindez jól látható a tárgyalások után készült protokollfotókon is.

Harmatos Dúzsi Áder kedvence 10%

Ismertetője szerint ez a mindennapok rozéja. Alapját a Kékfrankos adja, amelyet kiegészít a Zweigelt, Merlot, Cabernet sauvignon és egy kis Pinot noir rose.

Információink szerint a köztársasági elnök pecázásai alkalmával fogyaszt csak, és igen mérsékelt mennyiségben a szekszárdi borból.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek