Aktuális

Aligátorteknős támadt egy anyára a játszótéren

Létrehozva: 2013.08.07.

Életveszélyes aligátorteknős garázdálkodik egy Pest megyei játszótéren. A hüllőt három napja kitartóan próbálják befogni, ugyanis félő: egy gyereknek is nekitámad.

Kis híján tragédiát okozott a napokban egy Pest megyei településen felbukka-nó aligátorteknős. Az állat egy játszótéren mászott elő, s egy ott játszadozó gyermek anyukája talált rá.

– Először azt hitte, farönk, majd közelebb érve szelíd mocsári teknősnek vélte – mondja Both Zoltán vadállatbefogó, akit elsőként értesítettek a veszélyes állatról. – Felemelte de a teknős azonnal támadott: harapni és karmolni próbált. A mama ekkor szerencsére eldobta: az állat ugyanis akár az ujját is leharaphatta volna. Az anyukának volt annyi lélekjelenléte, hogy lefotózza az állatot, így Both meg tudta állapítani a fajtáját.

– Aligátorteknősről van szó, amely rendkívül veszélyes állat, egy gyermeknek könnyűszerrel leharaphatja csuklótól a kezét. Súlya akár a húsz kilót is elérheti, nagyon agresszív fajta. A gondot az okozza, hogy 10-15 évvel ezelőtt hozzá lehetett jutni pár ezer forintért, és ezek a példányok mostanra nőttek meg annyira, hogy igazán veszélyessé váljanak. Ilyenkor a gazda szabadon ereszti, azzal azonban nem számol, hogy mekkora veszélyt okoz a megunt kedvenc – húzza alá Both.

A befogók egyébként három napja kutatják a szörnyet. –A nyomai alapján megállapítottuk, hol szokott napozni. Próbáltuk döghússal is odacsalni, de nem mutatkozott. Most megpróbálkozunk az aljnövényzet gereblyézésével, mert ott és az iszapban szokott rejtőzködni. Remélem, mi találjuk meg előbb, mert az állat tényleg veszélyes. Ezért sem szeretnénk még elárulni a település nevét, nehogy egy lelkes önkéntes akadjon rá. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek