Aktuális

Aigner Szilárd: nyugodt időben kezdődik a tűzijáték

Létrehozva: 2013.08.19.

Az utóbbi napokban több előrejelzés is megjelent arról, hogy lehűlés, zivatar és szélvihar várható augusztus 20-án. A rossz emlékű, öt halálos áldozatot követelő 2006-os ünnep óta ez sokakat elrettenthet a tűzijáték megnézésétől. Aigner Szilárd meteorológus szerint azonban most nincs ok a félelemre.

Egy-másfél millió jókedvű ember gyűlt össze Budapesten 2006. augusztus 20-án, hogy élőben nézze a tűzijátékot. A legtöbben a rakpartokon és az Erzsébet híd pesti hídfőjénél álltak, de tömegek voltak a budai Várban is.

A meteorológusok által pontosan jelzett vihar este kilenc után néhány perccel orkánszerű széllel érkezett meg. Bár a tűzijáték nem szakadt félbe, pánik tört ki. Öten vesztették életüket és háromszázan sérültek meg kisebb-nagyobb mértékben. A halottak egyike egy 12 éves kislány volt. Őt és egy 30-40 év körüli férfit egy, a budai rakparton kidőlt fa temetett maga alá. A Magyar Államkincstár több mint negyedmilliárd forintot fizetett ki a 2006-os tűzijáték károsultjainak.

Most szerencsére nem várható ahhoz hasonló viharos időjárás.

– Komoly zivatarnak, viharos szélnek minimális a veszélye Budapesten augusztus 20-án este – mondta a Borsnak Aigner Szilárd. A meteorológus előrejelzése szerint ma éjjel és kedden a nap első felében erős széllökésekkel, zivatarfoltokkal – a Dunántúlon enyhüléssel – gyenge hidegfront érkezik.

Szerdán várhatóan egy árnyalatnyit az Alföldön is enyhül a nagy meleg. A hét második felében ismét kánikula és nagyrészt száraz idő várható 32-33 fokos
maximum hőmérsékletekkel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek