Aktuális

Sapkát kapott a kegyetlenül megcsonkított bárány

Bors

2013. június 21. péntek 15:00

A jószágot nem sokkal a születése után állatkínzók csonkították meg. A bárány fülét ollóval levágták, nem tudni miért. A Nelson névre keresztelt növendék helyi hírességgé vált, aminek szüksége van sapkára, különben napszúrást kaphat.

Annak az újszülött báránynak, aminek a fülét kegyetlen huligánok poénból levágták, egy speciális fejfedőnek köszönhetően egészséges felnőtté válhat - írja a SWSN. A kisállatot még májusban, három héttel a születése után csonkították meg ollóval, nem tudni miért. Természetesen feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellene a bárány későbbi gazdái.

A 71 éves gazdaasszony, Val Gunn nemrég csináltatott a báránynak egy pamutsapkát, hogy az időjárás viszontagságai nem viseljék meg annyira. A Nelson névre keresztelt jószág ugyanis két hete napszúrást kapott, és gazdái szerint iszonyatosan fáj a fülcsonkja. "Nagyon sokat szenvedett szerencsétlen, az a minimum, hogy sapkával igyekezzünk megkönnyíteni az életét. Amikor a férjemmel legelettünk a környéken, akkor találtunk rá Nelsonra, amit az anyja elhagyott, nyilván azért, mert megcsonkították" - mondta Val Gunn, aki férjével már gyakorlatilag házikedvencként viselik gondját az állatnak.

Nelson nyilván nem a házban alszik, de kizárólag a hátsó kertben legelgethet, mert nagyon féltik. Gazdái azt is elmondták a lapnak, ahogyan nő, úgy kap majd nagyobb és nagyobb sapkákat. "Azt hiszem, lassan szükségünk lesz egy szekrényre, amiben majd az ő kiegészítőit tartjuk" - mondta nagy szeretettel az asszony.

Az brit Nelson helyi hírességé vált, sokan jönnek kizárólag miatta a farmra, és a legtöbb ember nagyon kiborul a története hallatán. A Gunn család szerint sokan felajánlották már, hogy gondoskodnak Nelsonról, otthon adnak neki, de a gazdáinak eszük ágában sincs odaadni bárkinek a jószágot. "Ő a miénk, itt van az otthona, nagyon szeretjük" - hangsúlyozták.

A brit állatvédő szervezet, az RSPCA - The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals - értetlenül áll az eset előtt. "Próbáltunk tanúkat keresni, sikertelen volt. Nyomokat sajnos nem hagytak az állatkínzók, de a szervezet nem adta fel, addig nem nyugszanak, amíg nem bukkannak a tettesek nyomára. 

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

life.hu

Teljesen összeomlott és felesége halála óta már élni sincs kedve a népszerű színésznek

ripost.hu

Drámai pillanatok: egy férfi életét vesztette az érdi iskolában

life.hu

Rúzsa Magdi hármas ikrei császármetszéssel jöhetnek világra

vg.hu

Sorra mondják le koncertjeiket a világsztárok, kidőltek a Covidtól a stábtagok

kemma.hu

Elhunyt a nagybetűs tatai háziorvos, Dr. Sopov Krszto

origo.hu

Hamarosan Európában is bemutatkozik a Honor új csúcstelefonja, a legerősebb Snapdragon processzorral

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban

origo.hu

Átment a piroson a BMW-s, oldalról jött egy másik autó, a büntetés vérfagyasztó volt - videó

life.hu

Szörnyű tömegbaleset történt Budapesten: mentők érkeztek a helyszínre

origo.hu

A legrosszabb helyen próbált besorolni egy furgonos az M1-esen, mentőhelikopter vitte el - videó