Aktuális

Divatot teremt az új Peugeot

Bors

2013. június 16. vasárnap 17:00

A Peugeot gondosan megvárta azokat az időket, amikor a városi terepjárók, szabadidő-autók valós divattá válnak, és a biztos piacra gondosan kidolgozott modellekkel érkezett. A 2008 sláger lehet.

Az oroszlános márka néha úgy tűnik, lagymatagon reagál a piaci körülményekre, új modelljeik inkább követik a már kialakult trendeket, mintsem diktálnák a divatot, de talán ez is a záloga annak, hogy amikor egy új modellt bemutatnak, az kiforrottnak és alaposan átgondoltnak tűnik.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a Peugeot évtizedek óta nagy figyelmet fordít a divatos, szívet dobogtató megjelenésre, ami egyesek szerint időnként még
a minőség rovására is megy. Anno a 206-os modell sem a legjobb volt a piacon, csinos megjelenésével mégis az egyik legsikeresebb autó lett kategóriájában.

Hasonló érzés fogja el az embert, amikor körbenézi a legújabb 2008-as modellt.

A tervezők szabad kezet kaptak, nem kellett magukat visszafogniuk a divatos megjelenést szolgáló, apró csicsák ügyében. S bár ezen megoldások nem befolyásolják negatívan a használati értéket, mégis inkább azt mutatják, hogy ismét egy, az érzelmekre ható divatcikket kívánt a Peugeot a szalonokba gurítani.

Ez persze nem gond, hiszen a vásárlók többségét érzelmi szálak kötik autójukhoz, és még egy fárasztó napnak is könnyebb úgy nekivágni, ha ilyen kocsiba ülhetünk.

A külső díszes vonal a belsô térben is ­vissza­köszön. A 2008-as megkapta a 208-asban megismert lent a kormány, fent a műszerfal rendezési elvet is, a speciális formájú műszeregységet a kor legmodernebb technikájának számító LED-es keretekkel hangsúlyozzák. Az üvegtetős változatnál a keret is látványos LED világítást kapott, üvegtető nélkül pedig kérhetik a 2008-ast csillagoségbolt-dizájnnal is. 

Motorok terén van a kíná­latban alacsony fogyasztású, start/stop technológiával is ellátott benzines, de a dízelek terén is ­három­fé­le teljesítményű erőfor­rás közül lehet választani, amelyekhez robo­tizált váltó csatlakozhat.

A 2008-as egy új nemzedék autója, azoké, akik beleszerettek a városi létbe, de évente többször is maguk mögött hagyják a zaját.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet