Aktuális

Titokban tartják, milyen vallomást tett az éjszaka császára

GJ

2013. május 31. péntek 11:00

Megszüntette a bíróság V. László előzetes letartóztatását, és elrendelte a házi őrizetét. V. László az elsőrendű gyanúsított a rendőrtisztek megvesztegetési ügyében.

Szabadlábra helyezték V. Lászlót, miután vallomást tett. Mint ismeretes, ellene és társai ellen bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt nyomoznak.

Az ügy a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött tavaly februárban. Május végén fogták el az első gyanúsítottakat. V. Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyben üzleti érdekeltsége volt, azokat irányította.

A rendőrség szerint neki dolgozott V. István, akinek a feladata az volt, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, és a konkurens szórakozóhelyeken a rendőrök razziákat tartsanak.

V. László előzetes letartóztatását tegnap megszüntették, helyette házi őrizetet rendeltek el, feltételezett társai azonban továbbra is rács mögött maradnak. – Az előzetes letartóztatás nem lehet előrehozott büntetés.

Az ügyészség álláspontja szerint a szökésnek, az elrejtőzésnek és a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélye továbbra is fennáll, ez azonban enyhébb intézkedéssel is elkerülhető, így elegendő a házi őrizet – nyilatkozta a Bors kérdésére Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A házi őrizet betartását a V. László mozgását nyomon követő technikai eszköz, úgynevezett karperec alkalmazásával biztosítják. A szerkezet tényleges felszereléséig pedig a rendőrség napi 24 órás ellenőrzést tart. A szóvivő hozzátette: V. László többször érdemi vallomást tett, de ennek tartalmát egyelőre nem közlik.
 

További cikkek

Borzalmas

Mécsesek, kerítésre akasztott plüssmackó: szívszorító tragédia történt az újpesti iskolában

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelés – szomorú, hogy kiestünk, de megérdemeltük

likebalaton.hu

Hamarosan kiderül, kik készíthetnek idén BalatonBort

origo.hu

A szexbomba magyar focistanő megvillantotta a bugyiját - fotó

kemma.hu

Letartóztatták a tatabányai rendőrgázolót: kiderült, hogyan sérült az egyenruhás

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

origo.hu

Cseh László elmondta, mit gondol a szexuálisan bántalmazott Szilágyi Liliána ügyéről

borsonline.hu

Csepregi Éva: „Ilyenkor egy anyát nem lehet megállítani, a szívem romokban hevert”

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában