Aktuális

Szívességből verték össze a rendőrök Bara Józsefet?

2013. május 4. szombat 10:00

Képtelen a munkára az a törzszászlós, aki szemtanúja volt a Bara József halálával végződő bántalmazásnak. Információink szerint a zsaruk a veréssel példát akartak statuálni, egyben szívességet tettek Bara haragosának.

Semmi köze nem volt a tavalyi fűrészlopási ­ügy­-nek Bara József kíméletlen bántalmazásához – értesült a Bors. Névtelenséget kérő informátorunk szerint Bara egy személyes konfliktus áldozata. A férfi egy izsáki vállalkozóval keveredett majdnem tettlegességig fajuló vitába. Haragosa jó viszonyban volt a kényszervallatással és halált okozó testi sértéssel gyanúsított rendőrökkel, B. Viktorral és B. Csongorral.

A vállalkozó beszélt a rendőröknek a Barával történt afférjáról, B. Viktor és B. Csongor ezek után vitte be Barát az izsáki őrsre. B. Viktorról a helyiek egyébként is úgy tartják: többször statuált példát a helyi bűnözők előtt „kemény fellépéssel”. Bara Józsefet kora este, 17 óra 30 perckor vitték el a rendőrök. A kihívott mentő 20 óra 33 perckor ért az izsáki rendőrőrsre, ahol Ba­ra József már nem mutatott életjeleket, és számtalan sérülés éktelenkedett a testén.

A rendőrök azt vallották, hogy ők csak megtörték Bara intézkedéssel szembeni ellenállását, és a férfit – aki ­le­esett egy székről – megpróbálták újraéleszteni. Ezzel szemben informátorunk azt állítja, hogy Bara bántalmazása után a két rendőr pánikba esett, csak kósza kísérletet tettek az újra­élesztésre, majd két órán át – amíg meg nem beszélték, hogy mit adjanak elő az eset körülményeiről – nem hívtak mentőt.

Mint arról a Bors beszámolt: az ügyészség ­ko­ronatanúja egy törzs-zászlós, aki az izsáki őrsön tartózkodott a bántalmazás idején. Úgy tudjuk, hogy a rendőrre óriási nyomás nehezedik, több kollégája árulónak tartja, amiért ­val­lomást tett. A körzeti megbízottként (kmb) szolgáló rendőr idegei felmondták a szolgálatot, szabadságot vett ki, másfél hete ­kép­telen munkába állni. Községében több helybélivel beszéltünk, akik megerősítették, hogy a „kmb-s egy ideje nem dolgozik, nem is nagyon mutatkozik”.

A B. Viktort védő dr. Kiszely Zsuzsa nem kommentálta értesüléseinket. Csupán annyit közölt: még semmiféle jegyzőkönyvet nem bocsátottak a rendelkezésére, és a boncolási jegyzőkönyv továbbra sem készült el.

A Bara József családját képviselő dr. Magyar György a Borsnak úgy nyilatkozott: amennyiben beigazolódik a bűncselekmény gyanúja, úgy a család tagjai egyenként többmilliós összegű kártérítési pert indíthatnak a két rendőr és a testület ellen is.

További cikkek

FÖLD

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elrettentő díjemelés jön egy hazai autós szolgáltatásban

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

origo.hu

Óriási aszteroida tart a Föld felé - riasztást adott ki a NASA

vg.hu

Az iskolák 3 százalékában súlyos a helyzet

heol.hu

Leleplezte a kerecsendi párducot a polgármester

origo.hu

Ezért jó, ha nagyobb valószínűséggel növényi alapú ételeket választunk

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Montenegró középdöntős; búcsúzott Szlovákia

vg.hu

A gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja az AstraZeneca oltása

sonline.hu

Holttestet találtak a somogygeszti erdőben a vadászok

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

precedens.mandiner.hu

Petri Bernadett (Öt Perc Európa Blog): Félidős tisztújítás az Európai Parlamentben

origo.hu

Pornót akartak forgatni, véres és brutális horror lett a vége - videó