Aktuális

Erőss felesége: nem halunk éhen!

GYLF

2013. május 26. vasárnap 10:00

Ha tudta volna, hogy férje huszonnégy órája támadta a csúcsot, jelezte volna neki: baj lehet! Erőss Zsolt felesége a Borsnak elárulta a legféltettebb közös tervüket is.

Interjút adott a Frizbiben Sterczer Hilda, Erőss Zsolt felesége, ahol a Bors riportere is faggatta az özvegyet. A családanya Hajdú Péternek elismerte, férje rosszul döntött. – Én úgy látom, hogy túlment egy határon. Túlfeszítették a húrt. Huszonnégy órát másztak a csúcsig. Igen, alvás nélkül. A lefelé jövet jó esetben feleannyi idő.

Huszonhét órás menetet már csináltam Zsolttal, de abban a visszaút is benne volt. Tudom, mennyire elfáradtunk. Volt, hogy a csúcs alatt harminc méterrel adtam fel. De ő mindig jól tudott dönteni. Amikor megtudtam, hogy 24 óra, akkor tudtam, ebből baj lesz. Minimum kint töltik az éjszakát. Egyet jó eséllyel túl lehet élni. Kettőt nem – magyarázta Hilda.

Hildát férje elvesztése óta sokan megrótták, mert fájdalom nélküli arccal nyilatkozik. – Nem a médiában fogok sírni. Biztos sokak számára szimpatikusabb lenne. Zsolt nagyon szerette a fekete humort. Ő erre a helyzetre például csak annyit mondana: így van ez! – magyarázta Hilda, aki Zsolt utolsó leveleinek egyikét is magával hozta és felolvasta.

A Borsnak a családanya azt is elárulta, ő maga soha többé nem vesz részt expedíción. – Mászni fogok, expedícióra biztosan nem megyek már. A Kondzsundzöngára sem. Volt egy titkos ábrándunk, tervünk Zsolttal. Az, hogy a tizennegyedik, az utolsó nyolcezer méter feletti csúcsra együtt megyünk majd fel. Az igaz, hogy Zsolt tragikus mászására nem volt biztosítása.

De volt egy befektetés alapú életbiztosítása, ne aggódjon értünk senki, nem fogunk éhen halni. Azt sajnálom csak, hogy nem tudtam meg korábban, hogy huszonnégy órán át tartott a mászás a csúcsig. Ha ezt tudom, akkor telefonáltam volna, üzentem volna neki, hogy gondolja meg, fel akar-e jutni. Akkor talán minden más lenne. Igaz, a hegyeken mindig ő döntött, és biztos folytatta volna – mondta Hilda.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kihallgatták a pornós Aleskát a meztelenül talált RTL-sztár miatt

borsonline.hu

Kulcsár Edina párjának féltékenységi rohamától tartanak a tévénézők

borsonline.hu

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében: megtörte a csendet a szomszéd

hirtv.hu

Duzzadó botrány: Nem akárki kelt Berki Mazsi védelmére

ripost.hu

Se bugyi, se más, teljesen meztelenül mutatja meg buja idomait a tüzes vérű színésznő

hirtv.hu

Ötméteres szíjhal akadt chilei halászok hálójába

origo.hu

Szexszektát üzemeltetett, most pedig négy ember tűnt el farmjáról - nagy bajban a sztár

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

borsonline.hu

Szörnyű busztragédia történt, minden utas meghalt

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

Eltűnt

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében: megtörte a csendet a szomszéd

Életmentés

Dráma a tiszavasvári tónál: a halál torkából mentettek meg egy fiatalt