Hihetetlen, de még nem volt olyan kenyérfesztivál, amelyen az ország különböző tájainak pékségei egyszerre tudták volna megmutatni, mit képesek alkotni a lisztből. Hányféle alakú, anyagú, ízesítésű, díszítésű kenyeret, milyen csigákat, tekercseket, pogácsákat, lángosokat sütnek.
Ennek kapcsán talán újra eszünkbe jut, hogy a búza maga az élet. A belőle készült kenyér mindennapi eledelünk. Annyira megszokott, hogy csak hiánya esetén feltűnő.
Pedig sokféle módon bánunk vele: van, aki frissen, melegen, ropogósan szereti. Másnak a szikkadt ízlik. Vannak, akiket csak a kenyérbél érdekel, szerencsére legalább ugyanennyien a héjáért vannak odáig. És akkor még nem említettük a sokféle variációt: a burgonyásat, a magosat, a fehéret és a barnát, a kovászosat és az élesztő nélkülit.
Olyan gazdagságban válogathatunk a kenyerek és a péksütemények között, hogy éppen ideje volt az országos seregszemlének. Olvasóinknak most két, otthon is elkészíthető, frissen, ropogósan igazán fenséges, illatos kenyér receptjét ajánljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.