Aktuális

Döbbenetes dolog folyt az orrából másfél évig

Bors

2013. május 7. kedd 15:00

A magyar származású, Arizonában élő férfi azt hitte, allergiás, azért szivárog állandóan folyadék az orrából. Tizennyolc hónap után ment csak orvoshoz, aki a vizsgálatok után bizarr dolgot közölt vele: van egy repedés az agyát borító burkon, ezért másfél éve elfolyik az agyvize.

Úgy tűnik, Arizonában oda kell figyelni, ha az embernek furán folyik az orra. Néhány hónappal azután, hogy egy 35 éves nő története bejárta az internetet, most egy szintén arizonai férfival esett meg hasonlóan bizarr eset.

A magyar származású Joe Nagy másfél éven át küzdött krónikus orrfolyásával, ám azt gondolta csupán az állam éghajlata váltja ki nála ezt az allergiát. Eleinte csak heti egy-két alkalommal tapasztalta, hogy orrából folyadék szivárog, főleg amikor felült az ágyban, ám ahogy teltek a hónapok, a probléma állandóvá vált, írja a Daily Mail.

- Eljutottam arra a pontra, hogy már folyamatosan zsebkendőt kellett használnom - nyilatkozta a Fox10 csatornának a férfi, akinek az elviselhetetlen orrfolyás mellett az is gyanússá vált, hogy a szivárgó folyadék olyan, mint a víz.

Egy idő után már emberek közé sem szeretett járni, hiszen nem egyszer előfordult, hogy nem tudott időben a zsebkendőért nyúlni, így mások is láthatták amint kibuggyan orrából a furcsa folyadék.

Végül - miután semmilyen allergiagyógyszer nem segített - Joe orvoshoz ment. A kivizsgálás eredménye mindenkit megdöbbentett: szó sem volt allergiáról, a férfi agyburkán támadt egy repedés, amelyen keresztül kiszivárgott az agyvize és az orrán át távozott.

Az idegsebész Peter Nakaji szerint az ilyen esetekben a folyadék tisztasága az, ami gyanús lehet, illetve a folyamatos csöpögés. A szakember elmondta, hogy egy emberi agy körül naponta több mint 3 deciliter folyadék képződik, ami megmagyarázza az állandó szivárgást.

Joe végül egy különleges műtéten esett át, orrán keresztül gyakorlatilag befoltozták az agyhártyáján tátongó lukat, így örökre megszabadult bizarr állapotától.

További cikkek

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Felfoghatatlan tragédia: Furcsa zajra ébredt a házaspár, a következő percben holtan feküdt egyikük

borsonline.hu

Bangóné diplomabotránya nem az első a baloldalon

origo.hu

Megőrülnek a cicáért, mert pont úgy néz ki, mint Csizmás Kandúr

kemma.hu

Hetedszer is jó tanuló, jó sportoló lett az oroszlányi kajakos, Pordán Petra

origo.hu

A tudósok szerint megvan a szuperélelmiszer, ami véget vethet az éhezésnek

vg.hu

Jövő nyáron már nem kuna kell a horvátországi nyaraláshoz

szon.hu

Nyíregyházi, nyírkarászi, tiszavasvári és ópályi lakosokat fogtak el a rendőrök szombaton

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: koronavírusos a góllövőlistát vezető Kay Smits

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján