Ma estig még bárki meglátogathatja a Margit híd budai hídfőjénél megrendezett Levesfesztivált. Az ismert ízek mellett különleges ínyencségek is szerepelnek az étlapon, köztük krokodil- és struccragu is.
Előbbi arrafelé aligátorból készül, de New Orleansban hagyományos, utóbbi Afrikában napi étek.
– Mindkét húst be lehet szerezni a Vásárcsarnokban – állítja Tóth Zoltán, a Kurjantó séfje. – Ráadásul az elkészítésük sem igényel komoly tudományt: öt-nyolc percnyi vajon pirítás után úgy kell megfőzni, mint egy csirkeragulevest. Csak az ízesítés más: a krokodilnál víz helyett kókusztejet használunk. Fűszerként mindkettőhöz szóba jön a menta, majoránna helyett pedig a rozmaring. Ha valaki magyarosra akarja készíteni, tehet bele répát, krumplit is. Frissen sült kenyérrel fogyasztva a legfinomabb – állítja a szakember, és kijelentéseit bárki ellenőrizheti, ha kifizet egy tányérnyi kóstolóért ezer forintot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.