Ma már egzotikus húsokhoz is hozzá lehet jutni Magyarországon, és az elkészítésük sem túl bonyolult. A Levesfesztiválon bárki megkóstolhatja a krokodil- vagy struccragut.
Ma estig még bárki meglátogathatja a Margit híd budai hídfőjénél megrendezett Levesfesztivált. Az ismert ízek mellett különleges ínyencségek is szerepelnek az étlapon, köztük krokodil- és struccragu is.
Előbbi arrafelé aligátorból készül, de New Orleansban hagyományos, utóbbi Afrikában napi étek.
– Mindkét húst be lehet szerezni a Vásárcsarnokban – állítja Tóth Zoltán, a Kurjantó séfje. – Ráadásul az elkészítésük sem igényel komoly tudományt: öt-nyolc percnyi vajon pirítás után úgy kell megfőzni, mint egy csirkeragulevest. Csak az ízesítés más: a krokodilnál víz helyett kókusztejet használunk. Fűszerként mindkettőhöz szóba jön a menta, majoránna helyett pedig a rozmaring. Ha valaki magyarosra akarja készíteni, tehet bele répát, krumplit is. Frissen sült kenyérrel fogyasztva a legfinomabb – állítja a szakember, és kijelentéseit bárki ellenőrizheti, ha kifizet egy tányérnyi kóstolóért ezer forintot.