Aktuális

Így robbant fel a texasi gyár

Bors

Létrehozva: 2013.04.19.

Iszonyatos a pusztítás: mint egy terrortámadás helyszíne, úgy néz ki a texasi műtrágyagyár környéke a robbanás után. A halálos áldozatok száma percről percre nő.

Felrobbant egy texasi műtrágyagyár West településen, magyar idő szerint valamivel éjfél után.
A sebesültek száma megközelítette a százhatvanat, a halottak számát a legutóbbi információk szerint öt és tizenöt közé becsülték.

– Ez a szám sajnos percről percre nőhet, hiszen a pusztítás hatalmas – mondta a biztonságért felelős egység, a Texas Department of Public Safety képviseletében D. L. Wilson.

A helyi lap internetes oldalának úgy nyilatkozott, hogy a robbanás környéke háborús helyszínekhez vagy merénylet utáni állapotokhoz hasonlítható. 
Wilson csapata többtucatnyi lakost tart számon eltűntként, köztük tűzoltókat, mentősöket. Félő, hogy többen a romok alá szorultak.

– A robbanásnál mindenki kifutott az utcára. Sokan ezért is sebesültek meg, másoknak pedig ez volt a szerencséje, mert így nem dőlt rájuk a házuk – mondta Wilson.  A hatóságok nyugtatják az amerikaiakat: a jelek szerint nem terrortámadás, hanem üzemi baleset történhetett.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek