Aktuális

Hiába könyörgött segítségért, meghalt a kisfiú

Bors

Létrehozva: 2013.04.05.

A tízéves kiskamasz sírva könyörgött, hogy segítsenek rajta, mert meg fog halni, de az orvosok nem vették komolyan a panaszait, fájdalomcsillapítót írtak fel neki, és hazaküldték. A gyerek pár óra múlva már nem élt.

Könnyek közt kérlelte az orvosokat William Cressey, hogy ne hagyják meghalni, órákkal azelőtt, hogy örökre megállt volna a szíve, hangzott el egy bírósági meghallgatáson.

„Könyörgök, segítsenek! Ha nem segítenek, meg fogok halni. Nem akarok meghalni" - zokogott a kórházban a tízéves kisfiú, akinek szörnyű fájdalmai voltak. Az orvosok azonban azt mondták, a gyereknek csak migrénje van, és egy fájdalomcsillapítóval hazaküldték, írja a Daily Mail.

Pár órával később az anyja visszavitte az ügyeletre szerencsétlen kisfiút, ám akkor már olyan súlyos állapotban volt, hogy rohamot kapott, és néhány órával később meghalt. Mint kiderült, Williamnek nem migrénje, hanem súlyos agyhártyagyulladása volt, de hiába szólt az anya többször is az orvosoknak és a nővéreknek, hogy a fia állapota egyre romlik, senki nem vette komolyan, sőt „idegbeteg szülőnek” titulálták.

A kórház személyzete ellen eljárást indítottak, mivel több szakmai hibát is vétettek. Az egyik ápolónő elismerte, hogy nem vizsgálták és nem figyelték meg kellő alapossággal a gyereket, és az állapotáról készült feljegyzések sem voltak rendben, holott a gyerek egy napig bent feküdt a kórházban.

Másnap reggel annak ellenére küldték haza, hogy az állapota nem javult, ellenkezőleg. A fiúnak például már annyira kidülledt a szeme, hogy nem tudta lehunyni a szemhéját és ez iszonyatos fájdalmat okozott neki, az orvos azonban, akinek szóltak, csak legyintett erre is.

Az anya szerint a fia már görcsökben fetrengett az ágyon és egyfolytában hányt, mégsem tett senki semmit. Az anya többször is felvetette az orvosoknak, hogy talán agyhártyagyulladása van a fiának, de azok ezt egyszerűen elengedték a fülük mellett, és nem végezték el a megfelelő vizsgálatokat.

Holott ha időben lépnek, a gyerek életét nagy valószínűséggel megmenthették volna.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek