Aktuális

Harci frizurával sokkol Kim Dzsong Un

Bors

Létrehozva: 2013.04.04.

A háborúra készülő Kim Dzsong Un új, harci frizurával mutatkozott az észak-koreaiak előtt. Hajzata egyedi darab, a 22 milliós országban senki sem viselhet ilyet.

A 30 éves diktátor egyben az ország marsallja is. A legfrissebb kép is akkor készült róla, amikor éppen az USA lerohanásának hadműveleteit tanulmányozta. Jelenleg ő a legfőbb tábornok, jelenlétében mindenkinek állva kell maradnia, míg ő kék plüssfotelből szemléli a térképeket.

A kis Kim Oroszországban, majd a Berni Nemzetközi Iskolában tanult, mindkét helyen álnéven. Bernbe 18 évesen került, ekkor kedvenc filmszínésze, az akció-hős Jean-Claude van Damme hátrafésült, zselézett hajkoronájához hasonlót viselt.

A politológia szak végére azonban váltott, és példaképe az amerikai kosaras, Michael Jordan lett, a szobatársa szerint visszahúzódó kis Kim ekkor vágatta majdnem kopaszra a haját. Észak-Koreába visszatérve először nagyapja, Kim Ir Szen hátrafésült, oldalt kissé felnyírt hajához hasonlót viselt, egészen a múlt hét végéig.

Akkor, ahogy az észak-koreai hadsereg légierejénél kötelező, halántékig felnyíratta a haját. Fölül azonban, eltérően a pilótáék rövid kefefrizurájától, dúsan meghagyta, majd hátrafésülte, így próbálván mutatni határozottságát.

Sztálin

A kis Kim a szovjet vezető által kidolgozott alapelvek szerint építi tovább büntetőtáborainak láncolatát. A büntetés, megtorlás és a besúgásért járó jutalmazás rendszerének eszmei atyja az 1953-ban meghalt pártfőtitkár.

Lenin

A kommunizmus legfőbb ideológusa, Kim példaképe, de csak a phenjani pártújságok szerint. Svájci évei alatt még az amerikai demokráciáért rajongott, Kennedy politikai pályafutását tekintette példaértékűnek.

Mao Ce-tung

A forradalmárként színre lépő Kim az 1976-ban elhunyt Mao útján jár. Az észak-koreai személyi kultusz kiteljesítésében kínai propagandisták is segítik. A kis Kim sokat idéz Mao beszédeiből. Példát vesz megtorló akcióiról is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek