A ragyogó tavaszi hét végén rengetegen látogattak el a fővárosi Erzsébet térre, ahol az I. Belvárosi Sajtfesztivált tartották.
Sokakat a finom illatok vezettek el az igazi kézműves sajtok pavilonjaihoz, ahol több mint százféle magyar és nemzetközi kézműves sajtcsodát ízlelhettek meg.
– A három nap alatt több tízezren jöttek el ide – mondta a Borsnak Necz István főszervező.
A Belvárosi Sajtfesztivál ideje alatt a szervezők ingyenes sajtkészítési kurzussal, „sajtos” látványkonyhával és sajtaukcióval várták az érdeklődőket. Akik szomjasak lettek a finomságoktól, megtalálhatták itt a legjobb bor- és pálinkaházak finomságait, sőt hazai és belga sörök is kellették magukat. A kulináris élvezetek mellett a Magyar Elhízástudományi Társaság jóvoltából egy ingyenes, átfogó egészségügyi felmérésen is részt vehettek a gasztronómia kedvelői.