Aktuális

Senki nem érti, milyen csoda folytán fejlődik Koppány

Bors

2013. február 18. hétfő 09:00

Döbbenetes fejlődésnek indult Koppány. A kisfiú, akinek születésekor pár napot sem jósoltak az orvosai, eddig lassan, de biztosan haladt családja segítségével. Most pár hónap alatt éveket hozott be.

A szakemberek sem tudják mivel magyarázni azt a hatalmas változást, amin Csordás Koppány keresztülment az elmúlt időszakban. A négy és fél éves kisfiúnak születésekor nem sok esélyt adtak orvosai: úgy tűnt, nem hall, a koponyája kisebb volt a normálisnál, és súlyos szívbetegségben szenvedett. A szülők mindenüket pénzzé tették, és azt a gyermekük műtéteire, fejlesztésére költötték. A család most Gánton lakik.

– Még Koppány születése előtt vettük ezt a kis telket. Nagy családi házat szerettünk volna építeni. Most egy szoba-konyhás konténerházunk van, adományokból. De a lényeg, hogy Kopi egyre jobban fejlődik – fogadott minket Csordás László. Koppány magabiztosan jön-megy, mászik, pakol a csöppnyi szobában, birkózik a testvérével, Farkassal. Hirtelen a pelushoz kap, kibontja.

– Gyorsan a bilit! – kiáltja László, és Szilvi már siet is vele. – Lassan szobatiszta – büszkélkedik az apuka. – S még nagyobb szó, hogy elkezdett önállóan enni. A gyomorszondát már csak ivásra használjuk. – Ez az ugrásszerű fejlődés akkor kezdődött, amikor beköltöztünk ide – tette hozzá Szilvi. – Talán a nyugalom és a béke, vagy a friss falusi levegő van rá ilyen jó hatással. Remélem, ízlenek majd neki a magunk termesztette zöldségek.

A család tavasszal beülteti a kertet, és állatokat is szeretnének tartani. Az a céljuk, hogy önellátók legyenek, és Koppány értékes tápanyagokhoz jusson. – Sokszor azokból a pár ezer forintos adományokból tudunk vásárolni, amit az egyik közösségi oldalon gyűjtenek nekünk. Könnyebb lesz, ha legalább a mindennapi betevőnket meg tudjuk termelni – tette hozzá László.

Amikor a Bors tavaly novemberben először a Csordás családnál járt, Koppány már túl volt egy hatórás nyílt szívműtéten. Kiderült, hogy az egyik fülére hall valamennyit, elkezdett járni és beszélni. Enni, inni azonban nem tudott, gyomorszondán keresztül táplálták. A kisfiú a szülők nyolcévi hiábavaló próbálkozása után született, de az orvosok azt tanácsolták, hagyják a kórházban a babát, mert több, az élettel összeegyeztethetetlen betegségben szenved. Nem tették. Aki szeretné figyelemmel kísérni Koppány küzdelmét, fejlődését, az keresse fel a koppany-utja.blogspot.hu internetes oldalt.
 

További cikkek

Időjárás

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat