Aktuális

Ősöreg Wartburggal hasít a milliárdos Pintér

Bors

2013. február 2. szombat 09:00

Nyilvánosságra hozták a képviselők és a kormánytagok vagyonnyilatkozatait. Pintér Sándor kereste a legtöbbet, de van, akinek semmije nincs. Jó néhány politikus az autóját adta el, és volt, aki az ajándék bicskacskát írta be.

Orbán Viktor: beépült a tetőtér

Orbán Viktor már nem tüntette fel vele egy háztartásban lakóként két idősebb gyermekét, Ráhelt és Gáspárt. Budapesti háza 50 négyzetméterrel nagyobb lett egy átalakítás miatt: beépítették a tetőteret, így már 233 négyzetméteres. Felesége ötmillió forintot örökölt, és a bankszámlájukon lévő összeg is nőtt kétszázezer forinttal (1,2 millióra). Hitele még mindig van, 10,4 millió forintnyi. Áder János eladta két autóját, megtakarításait pedig több mint ötmillió forinttal növelni tudta.

A legvagyonosabbak

Továbbra is Pintér Sándor belügyminiszter a parlament Dagobert bácsija. Több száz millió forinttal növelte vagyonát, amely immár több mint másfél milliárdra rúg. Utána Veres János szocialista képviselő jön. 433 milliós vagyona van követelésekkel együtt. Tavaly óta 50 millió forinttal csökkent az adóssága, most 92 millió. Martonyi János külügyminiszternek 178 milliós megtakarítása van. A negyedik a KDNP-s Seszták Miklós 177 millióval, az ötödik pedig Puch László az MSZP-ből, 164 millióval.

A legszegényebbek

A fideszes Pichler Imre László úgy járt, mint a templom egere. Semmije sem maradt, szinte teljesen üres vagyonnyilatkozatot adott be. Tavaly még volt egy háza és némi megtakarítása is. Nem áll jobban a 26 éves, jobbikos Farkas Gergely sem, de neki legalább van 1,2 millió forint megtakarítása.

A legnagyobb adósok

A legjobban kereső Gyurcsány Ferenc a legnagyobb adós is Veres János után. Tavaly 88 milliós osztalékot kapott cégétől, de megtakarítása nincs, lakáshitele 65 millió forint. Az MSZP-s Bárándy Gergely 50, Rogán Antal (Fidesz) 46 millió forintos adósságot nyög.

A legretrósabb jármű

Pintér Sándor belügyminiszter továbbra is ragaszkodik ­ősré­gi Wartburgjához. Talán ezt a régiségszeretetet irigyelte meg Szanyi Tibor (MSZP), ô ugyanis tavaly vett egy Polski Fiatot. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pedig egy Suzuki Swiftet. Nála is lassabban tudna haladni Sneider Tamás (Jobbik), aki MTZ traktorral állhatna rajthoz. Versenyre kelhetne például a másik két traktoros fideszessel, Szólláth Tibor Zoltánnal és Pintér Lászlóval.

A nyelvőr

Potápi Árpád fideszes képviselő az elmúlt évhez hasonlóan elfeledett magyar szavak felidézésére is felhasználta a nyilatkozatot. Tavaly egy krecsányt, azaz kabátot vallott be, most egy ezer forint értékű csiport és egy hétezer forintos bicskacskát kapott ajándékba. Előbbi egy bögre, utóbbi pedig a zsebkés székely elnevezése.

A komolytalan

Tállai András államtitkár tíz kiló kolbászt, 4 rúd bejglit és 60 üveg bort is bevallott 1 díszkard, 3 szőttes, 1 boroshordó, 3 dísztoll, valamint 20 üveg pálinka mellé. De máshonnan kapott még disznótorost is.

Az extrémebbek

Budai Gyula államtitkár két sportlovat vett, egy-, illetve kétmillió forintért. Lázár János államtitkár gróf Széchenyi Zsigmond karosszékében pihenhet, amit 2011-ben vásárolt. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 100 ezer forintot kap a Heti Választól cikkeiért cserébe. Rejtély, hogy mire gondolhatott ugyanakkor az LMP országgyûlési képviselôje, Szilágyi László, aki az egyéb vagyontárgyak közé beírt egy „háztartási törpeerőművet”.  

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

origo.hu

Filmbe illő autós üldözés volt Debrecenben, azt is felvették, ahogy leteperik a rablókat - videó

she.life.hu

Búcsú attól a nőtől, aki melletted voltam

mandiner.hu

Egymillió fontért kelt el Banksy miniatűr modellje

kisalfold.hu

Negatív rekord - mutatjuk az új fertőzöttek számát egyetlen nap alatt megyénkben

origo.hu

Kísértetiesen villogó tárgyat észleltek az űrben

vg.hu

Kiderült, miért húzódik el sokaknál a Covid-megbetegedés

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

mandiner.hu

A Bundestag-elnök szerint „a lakosság egyre nagyobb részének nincsenek német felmenői”

origo.hu

Kevésbé halálos iramban - Toyota GR Supra 2.0T teszt