Aktuális

57 embert buzdított öngyilkosságra "Crazy srác"

mkr

2013. február 20. szerda 07:35

Elmeszakértő vizsgálja K. Gábort, a halál prédikátorát, aki az interneten buzdította öngyilkosságra a fiatalokat. A Borsnak nyilatkozott egy lány, aki levelezett az öngyilkos tinikkel.

Négy halállal végződő és két sikertelen öngyilkossággal hozza összefüggésbe a rendőrség a 22 éves K. Gábort – írta meg tegnapi számában a Bors. Lapunk megdöbbentő részleteket tudott meg a különös históriáról. Információink szerint a fiú összesen 57 emberrel e-mailezett öngyilkosságról, a rendőrség most egyenként felkeresi a ­levelező­partnereket. Gábor nyolcezer e-mailjében merült fel az öngyilkosság, a „Crazy srác” néven is írogató fiú évek óta adhatta tanácsait a halálvágyó fiataloknak.

Részleges beismerés

Egy fővárosi ügyvédnő, dr. Hajdú Apollónia védi K. Gábort. A jogász eddig kétszer ­találkozott védencével, akit – kezdeti benyomásai alapján – átlagos fiatalnak írt le. – Igazságügyi elmeorvos szakértő fogja őt megvizsgálni – mondta lapunknak az ­ügy­véd­nő. – Védencem csak részben tett beismerő vallomást. Valóban többekkel levelezett, kérdés, hogy e-mailjei mekkora hatással bírtak. Gábort Budapesten tartják fogva, úgy tudom, hogy egy négyfős zárkába került.

„Eddig kétszer próbálkoztam”

A Borsnak nyilatkozott egy 27 éves lány, aki az öngyilkossággal foglalkozó oldalakon az ügy több érintettjével is levelezett. Köztük a 19 éves H. Alexandrával, aki a múlt héten, R. Mária társaságában próbált végezni magával, ám életüket még sikerült megmenteni.

– Szandi túlélte? Hála istennek! – mondta lapunknak a neve elhallgatását kérő lány. – Ő még túl fiatal, próbáltam lebeszélni tervéről, még sok esélye van az életben. Igen, én is sokat gondolok az öngyilkosságra, gyerekkorom óta foglalkoztat. Az életem egy ponton elcsúszott, és úgy érzem, nem lehet helyretenni.

Eddig kétszer próbáltam végezni magammal, először hat éve. Szerintem az elkeseredett emberek azért keresnek fel ilyen oldalakat, mert ott sorstársakra találnak, akik igazán megértik őket – magyarázta a lány.

Végzetes szövetségek

A Bors rábukkant egy internetes bejegyzésre, amelyben a Kispesten megmentett R. Mária ír indítékairól és az öngyilkosságra készülő fiatalok kapcsolatrendszeréről. A levélből az derül ki, hogy a túlvilágra vágyók a világhálón ismerkedtek meg, de később többen ­sze­mélyesen is találkoztak. Sőt, a 2011-ben Budaörsön meghalt R. Katalin és az idén januárban elhunyt P. Balázs rövid ideig járt is egymással.

Íme, néhány sor R. Mária leveléből: „19 vagyok és depressziós. Zsanettet (az egyik budaörsi áldozat – a szerk.) egy internetes fórumon ismertem meg és terveztem vele a halálomat. Most nemrég felvettem egy Barbi és Balázs nevű emberkékkel a kapcsolatot (az újpesti áldozatok – a szerk.) mert nem bírtam tovább, véget akartam mindennek vetni. ­Balázs ismerte a budaörsi lányokat és az egyikkel (Katával) járt is.”

A rendőrség még vizsgálja, hány ember halálához van köze Gábornak.

További cikkek

Tragédia

Szívszaggató: egy 3 éves angyalarcú kislányt holtan találtak az ágyában

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

Ez is érdekelhet

vg.hu

Három oltás után kapta el a koronavírust Újlaki Dénes

likebalaton.hu

Grandiózus magyar filmfesztivál lesz idén is a Balatonnál

origo.hu

Salma Hayek még akkor is szexi, ha az újévi fogadalmain gondolkodik - fotó

hirtv.hu

Családirtás a XVIII. kerületben: késsel a kezőben, szó nélkül ment be szülei szobájába a fiú

kemma.hu

10 nap egészséget kapott Lilla: a tatabányai kislányért megmozdult a CsodaCsoport

origo.hu

Elpusztult a világ legidősebb hím gorillája

mindmegette.hu

Gyors, egyszerű és brutálfinom: félórás paradicsomos csirke

origo.hu

Február közepéig mindenkit megkeres a NAV, mutatjuk az okát

nemzetisport.hu

NBA: 16 239 meccsre egy ilyen csoda jutott; most újra – videó!

life.hu

Horváth Gréta nem titkolja tovább: nyíltan vallott a betegségéről

life.hu

Megdöbbentő dolog derült ki a Covid-oltásokról: sok esetben ez okozza a mellékhatásokat

origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki, Kecskeméten gyártott Mercedesek válhatnak veszélyessé