Aktuális

34 millió forintot követel a félrediagnosztizált Zsolt

Balajti Péter

2013. február 16. szombat 09:00

Zagyvai Zsolt áttétes rákos, csak hónapjai vannak hátra. Így kérdéses, megéri-e annak a pernek a végét, amit a kórház ellen indított, miután nem vették időben észre a rosszindulatú elváltozást.

Csak néhány hónapja van hátra orvosai szerint a 44 éves Zagyvai Zsoltnak, akinek a tragédiájáról tegnap számolt be a Bors. Az áttétes rák miatt pár napja a bal lába lebénult, iszonyatos fájdalmai vannak.

– Éltető erőm az ötéves kislányom. Hiába derült ki, hogy nem én vagyok a biológiai apja, mégis kimondhatatlanul szeretem. Ezért is indítottam pert az egri kórház ellen. 2010-ben ugyanis jóindulatú daganatnak minősítették a rákos elváltozást, és ez késleltette a gyógykezelésem megkezdését. A megrövidített életemért kapott forintok segítségével szeretném meghosszabbítani azt az időt, amit a kislányommal eltölthetek.

Statisztikai adatokra hivatkozva, minimálbérrel számolva 34 millió forint kártérítést követel Zsolt. Ügyvédjétől, dr. Ivancsó Attilától megtudtuk: a bíróság soron kívül kezeli az ügyet. – Ha a szakértői vélemény alátámasztja az igazunkat, akkor április végére születhet ítélet. Egyébként ügyfelem húga ígéretet tett: ha kell, ő folytatja a pert. Ráadásul saját jogán is kártérítési követeléssel élhet, hiszen megfosztották a bátyjától –fogalmazott a jogi képviselő.

Megkerestük a perbe fogott kórházat is. – Folyamatban lévő peres ügyről nem nyilatkozunk, de azt elmondhatom: az elmúlt időben egyetlen, a kórház ellen indított kártérítési perben sem született elmarasztaló ítélet –közölte a Borssal dr. Bauer Kálmán, a Markhot Ferenc Kórház orvos-igazgatója. Az azóta más városban praktizáló dr. Csanádi Csilla is nyilatkozott a Borsnak.

– Lehet, hogy tévedtem, amikor festékes anyajegynek láttam a gyógyíthatatlan melanomát. Azt viszont nem lehet tudni, hogy a vizsgálat idején csak ott volt jelen a gyilkos kór, vagy addigra már áttétet képezett a nyálmirigyben, ahonnan átterjedhet a csontba, májba és az agyba is. Huszonhét éve praktizálok, de ezen kívül egyetlen per sem indult még ellenem – közölte a doktornő.

További cikkek

Eltűnt

Ezek voltak a magyar kislány utolsó szavai eltűnése előtt, nagy erőkkel keresik

Gyilkosság

Halálos késelés a XVI. kerületben: Könnyek között vallotta be tetteit a gyilkos

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kimentek a 26 éves Opel Astrával az autópályára, a sofőr se hitte el, mennyivel tudott menni - videó

ripost.hu

Bréking: elfogták a szíven szúrt budapesti édesapa gyilkosát

origo.hu

Macskák, akik a rejtőzködés nagymesterei

kisalfold.hu

Hónapok óta nem alszik, hetek óta kórházban van Rúzsa Magdi

origo.hu

Múmiákat rejtett Asszuán közelében egy görög-római sír

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Micsoda este Budapesten! – izlandi lapszemle

vg.hu

Világrekorder híd épül Sátoraljaújhelyen

vg.hu

Megbokrosodott hirtelen a forint, de nincs egyedül

life.hu

Sebestyén Balázs markáns véleményt fogalmazott meg Kulcsár Edináról: "Azt se tudja, merre van arccal előre"

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

origo.hu

Megijedt a gyalogos a locsolóautótól a zebrán, iszonyatos vége lett, hogy visszafordult